Αυτοδυναμία στη ΝΔ θα την δώσει ο ελληνικός λαός, και όχι ο Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Γκιουλέκας.

Τόνισε ότι ένα κόμμα ψηφίζεται ή όχι από τον Ελληνικό λαό. «Όλα αυτά δεν είναι εσωτερικά δάνεια, εξάλλου μη ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι παραιτήθηκαν από διάφορα κόμματα κατά καιρούς- και εμείς είχαμε ανθρώπους οι οποίοι δεν βρίσκονται στις τάξεις της ΝΔ σήμερα- αυτό δε σημαίνει ότι γίνεται με βάση ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο. Ένα κόμμα κρίνεται και υπερψηφίζεται ή καταψηφίζεται από τον ελληνικό λαό, ούτε με δάνεια ούτε με αποσταθεροποιήσεις γίνονται κάτι τέτοια και τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης το έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα κάνουμε πορεία στον ελληνικό λαό.»

Σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα.  «Ήρθε αυτή η συμφωνία με τον Τσίπρα εμείς της καταψηφίζουμε, γινόμαστε εμείς κυβέρνηση δεν έρχεται αυτή η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ, αυτές είναι ξεκάθαρες θέσεις. Από εκεί και πέρα αν ο Τσίπρας τη φέρει και αν όπως έκανε και στην πρόταση μομφής μαζί με φίλους και συνεταίρους του τη ψηφίσει όπως τη ψήφισε σίγουρα τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Όσο μπαίνουμε πιο βαθειά μέσα στη διαδικασία που προβλέπει η συμφωνία τόσο πιο πολύ στενεύουν τα περιθώρια για την Ελλάδα και εδώ δεν έχει σημασία ποια είναι η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται, διαπραγματεύεται για λογαριασμό της χώρας και ο κ. Τσίπρας δεσμεύει όλη την Ελλάδα.»

Τόνισε πως όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο λιγότερα βάρη θα έχει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση και η Ελλάδα. 

Για τη στάση του κ. Καμμένου στη συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν προχωρείς και δεν δίνεις το πράσινο φως να υπογραφεί μια Συμφωνία η οποία δημιουργεί από την υπογραφή της αποτελέσματα. Η οποία δεσμεύει και στριμώχνει στη γωνία την Ελλάδα, δεν κάνεις κάτι τέτοιο. Αυτά τα θα το κάνω μεν αλλά όταν θα έρθει θα το καταγγείλω δε, ναι αλλά όταν θα καταγγείλεις οι 'Μακεδόνες Σκοπιανοί' θα λένε: 'μα εμείς έχουμε την υπογραφή σας τι μας καταγγέλλετε!'»

«Δεν γίνεται να έχεις σημαία σου την ευαισθησία για τα εθνικά θέματα και από την άλλη πλευρά την ώρα που υπογράφεται μια επαίσχυντη συμφωνία ξαφνικά να κάθεσαι και να σφυρίζεις αδιάφορα λέγοντας δεν πειράζει τώρα ας βάλουμε την υπογραφή και μετά βλέπουμε όταν θα έρθει η ώρα».

Σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι οι Σκοπιανοί θα αρχίσουν πάλι τις αλυτρωτικές κινήσεις: «Το θεωρώ σφόδρα πιθανό, εδώ πριν καν ολοκληρωθεί η συμφωνία βγαίνει ο Ζάεφ και λεει ότι εμείς είμαστε η Μακεδονία και οι Μακεδόνες δεν υπάρχουν άλλοι και το προπαγανδίζει σήμερα πριν ακόμη ολοκληρωθεί η συμφωνία. Είμαι βέβαιος ότι εδώ είναι μια βόμβα στα θεμέλια της γειτονιάς μας και μια βόμβα που αν δεν σκάσει σε εμάς, και εύχομαι να μη σκάσει ποτέ, υπάρχει κίνδυνος να σκάσει στις επόμενες γενιές. Γιατί το να αναγνωρίζεις Μακεδόνες είναι σαν να απασφαλίζεις μια βόμβα και να περιμένεις πότε θα σκάσει.»