Προβάδισμα 9,6 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» για το «Βεργίνα TV».

Στο 9.6% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και 5κομματική βουλή

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσιάστηκαν κατ’ αποκλειστικότητα από τη Βεργίνα Τηλεόραση, η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 9.6%. Αναλυτικά, η ΝΔ έχει ποσοστό 30,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21.3%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7.2% και ακολουθούν με μικρές διαφορές το ΚΚΕ 6.6% και το ΚΙΝΑΛ 6.4%.

Ιδιαίτερα συρρικνωμένες δυνάμεις καταγράφουν οι ΑΝΕΛ με 1.7% , η Ένωση Κεντρώων με 2.9% και το Ποτάμι με 1.8%. Το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου , «λαμβάνει» 2.6% , ενώ «ΛΑΕ» και «Πλεύση Ελευθερίας» 2.1% και 1% αντίστοιχα.

Τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά αποτελέσματα δείχνουν πως θα έχουμε πεντακομματική Βουλή με την «Ένωση Κεντρώων» και την «Ελληνική Λύση» να διεκδικούν την είσοδό τους.

Yψηλό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων που φτάνει το 12,3%

To 72% των Ελλήνων επιθυμεί την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια.

Το 68% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα (1000 άτομα), δήλωσαν πως θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ηχηρά» ονόματα και δημοφιλία

Οι ερωτηθέντες που πήραν μέρος στην έρευνα κλήθηκαν να …αξιολογήσουν και ορισμένα από τα προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ , όσο και από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα:

• Για το Νίκο Παπά (υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής) αρνητική γνώμη έχει το 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ αντίστοιχα, ενώ αντίθετα το 32% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 2% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη.

• Για τον Κώστα Ζαχαριάδη (Διευθυντή της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ), το 30% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 3% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη. Ενώ αντίθετα , αρνητική γνώμη έχουν το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 39% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

• Για τον αν. Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο θετική γνώμη έχουν το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 3% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ αρνητική το 65% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 79% των ψηφοφόρων της ΝΔ αντίστοιχα.

• Το 37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 1% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη για τον Γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη , ενώ αντίστοιχα το 32% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 72% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν αρνητική γνώμη για το στέλεχος του κόμματος.

• Για τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη, έχουν θετική γνώμη το 71% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αρνητική γνώμη έχουν το 10% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

• Για τον Κωστή Χατζηδάκη Αντιπρόεδρο της ΝΔ, θετική γνώμη έχει το 20% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 67% της ΝΔ, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 8% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

• Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση , το 24% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη για την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 10% των ψηφοφόρων της ΝΔ, αντίστοιχα.

• Για τον Βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη , θετική γνώμη έχει το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 60% της ΝΔ αντίστοιχα, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 65% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και αρνητική γνώμη το 22% των ψηφοφόρων της ΝΔ.