«Τρέχει» η προθεσμία για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου ότι δεν έχω καμία ανάμειξη στο σκάνδαλο Novartis, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι αν παρέλθει η 11η Οκτωβρίου θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η κατάθεση αγωγής εις βάρος της εταιρείας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι η εταιρεία «περνά ζωή και κότα επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», εξηγώντας ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Υγείας η Novartis κατέγραφε ζημιές και επί των ημερών της νυν κυβέρνησης είχε κέρδη 80 εκατομμύρια ευρώ.

«Τους κάνουν όλα τα χατήρια, γιατί η φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα αυξάνεται» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι ο Τσίπρας θα μείνει στην εξουσία «μέχρι την τελευταία μέρα». Είπε και εκείνος ότι το μεταναστευτικό, η οικονομία και οι Πρέσπες μπήκαν στη λογική της ανταλλαγής με την καγκελάριο Μέρκελ. «Τα έχει διαχεριστεί με αυτή την προοπτική, είναι λογικό στη κουβέντα με την Μέρκελ να γίνει αυτό» τόνισε αναφερόμενος στο θέμα που έθιξε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, περί ανταλλαγής της Μακεδονίας για τις συντάξεις.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ είπε ότι δεν έχει εικόνα της πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια για να εκφέρει πλήρη άποψη, αλλά υπογράμμισε την «παρέλαση» ξένων αξιωματούχων από τα Σκόπια, προκειμένου να περάσει η Συμφωνία. «Είναι λάθος αυτό, οι λαοί αντιδρούν διαφορετικά» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο μάθημα Ιστορίας της Β' Λυκείου, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Βγάζουν τον Λεωνίδα και βάζουν την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος. Θεωρούν οτιδήποτε μας κάνει εθνικά υπερήφανους ότι θα μας κάνει εθνικιστές. Δεν τους αρέσει να λέμε ότι είμαστε Έλληνες. Θεωρώ ότι αυτές οι αλλαγές που γίνονται στα βιβλία είναι απαίσιες.»

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα: «Ο κ. Φίλης πριν και ο κ. Γαβρόγλου ακόμα περισσότερο τώρα εφαρμόζουν την ιδεολογική και πολιτική μετάλλαξη της μέσης εκπαίδευσης με πολύ μεγάλη συνέπεια. Και η αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών κατά τον τρόπο που να ξεχνάμε ότι είμαστε χριστιανοί και η αφαίρεση του επιταφίου του Περικλέους, της Αντιγόνης και γενικά των μαθημάτων των αρχαίων ελληνικών από τα σχολεία όσο περισσότερο μπορούν αλλά κυρίως η αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας όπου αφαιρείται η αρχαία ιστορία για να πει πχ η ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, όλα αυτά αποτελούν συγκεκριμένη αλλαγή συγκεκριμένης ιδεολογικής κατεύθυνσης. Οτιδήποτε αφορά σε γεγονότα που δημιουργούν περηφάνια για το παρελθόν μας για τον κ. Γαβρόγλου και το ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται εθνικισμός και πρέπει να μένουν πίσω γιατί αυτά τα γεγονότα μπορεί να προκαλέσουν εθνικιστικό παροξυσμό στα παιδιά.»

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα Παιδείας της ΝΔ, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει αυτά τα θέματα στα βιβλία της ιστορίας. «Ξέρω ότι όλες αυτές οι αλλαγές που κάνει στην Παιδεία ο Τσίπρας βρίσκει αντίθετη την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σχολιάζοντας την εικόνα στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργιάδης είπε σκωπτικά ότι ακόμα και αν ήταν «Αυγή TV» θα ήταν καλύτερη από τη σημερινή δημόσια τηλεόραση: «Στην ΕΡΤ ο μισός ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον άλλο μισό. Εμείς ως ΝΔ κάνουμε εμπάργκο στην ΕΡΤ, εμένα προσωπικά ούτως ή άλλως δεν με καλούσανε. Εγώ είμαι black list στην ΕΡΤ, στην ΕΡΤ έχει βγει κατάλογος με το ποιους επιτρέπεται και ποιους δεν επιτρέπεται να καλούν. Η ΕΡΤ είναι ΑΥΓΗ TV αλλά έχω την εντύπωση ότι αν ήταν επισήμως ΑΥΓΗ TV θα ήταν καλύτερη από αυτή την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ έτσι όπως την έχει φτιάξει ο κ. Παππάς είναι ένα μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ αμιγώς προπαγανδιστικό.»