Μέχρι τέλους
Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
pem93tdhci9cyh1ca4h3
Πολιτική

Ο Άδωνις καταδίκασε τον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση

Το δικαστήριο καταδίκασε τον δημοσιογράφο για προσβολή της προσωπικότητας του αντιπροέδρου της ΝΔ, στο ποσό των 5.000€ για την υπόθεση του Ντυνάν.

Με την υπ’ αριθμ 3768/2018 απόφαση το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη που παραστάθηκε με δικηγόρο τον Θάνο Πλεύρη και καταδίκασε τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Βαξεβάνη για προσβολή της προσωπικότητας του Άδωνι Γεωργιάδη στο ποσό των 5.000€ για την υπόθεση του Ντυνάν.

Ο δημοσιογράφος είχε ισχυρισθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε «business» στο Ντυνάν επί 14 συναπτά έτη, ακόμη και όταν ήταν Υπουργός.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή καθώς η εταιρεία που συναλλάχθηκε με το Ντυνάν δεν ήταν του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά του αδελφού του Λεωνίδα Γεωργιάδη και υπήρξε μόλις μία συναλλαγή για αγορά ημερολογίων το 2008 και ουδεμία άλλη και ως εκ τούτου ουδέποτε έγιναν «οικογενειακές business» και πολύ περισσότερο δεν έγιναν αυτές επί 14 συναπτά έτη και όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν Υπουργός.

Ενδιαφέρον μάλιστα έχει ότι το Δικαστήριο δέχθηκε, εκτός του ότι όλα είναι ψευδή, ότι για το σκέλος που αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Βαξεβάνης γνώριζε το ψεύδος και κατασκεύασε το ψευδές δημοσίευμα και άρα διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και για το υπόλοιπο σκέλος ότι είχε σκοπό να εξυβρίσει και να προσβάλει την προσωπικότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Προφανώς θα υπάρξει συνέχεια στο Εφετείο.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση