Στην κοινοπραξία Τοξότης - Ομάδα Κατασκευών, συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα, κατακυρώνεται με απόφαση του υπουργού υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, η εργολαβία για το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, από τα Δουναίικα έως τον Πύργο, σύμφωνα με τον skai.gr.

Η σχετική απόφαση υπογράφθηκε από τον υπουργό υποδομών αφού ο δεύτερος μειοδότης, η κυπριακή εταιρία Cyfield Development αποσύρθηκε μετά από απόρριψη ένστασης την οποία υπέβαλλε.


Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει, σύμφωνα πάντα με το skai.gr, ότι οι εταιρίες του ομίλου Καλογρίτσα προσέφεραν έκπτωση της τάξεως του 50% για την κατασκευή του τμήματος Δουναίικα - Πύργος, μήκους 8 χιλιομέτρων, το οποίο ανήλθε σε 67,2 εκατομμύρια ευρώ.


Εντούτοις το ερώτημα που ανακύπτει είναι από ποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ο όμιλος Καλογρίτσα, δεδομένου πως έχει δανεισμό κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ από την τράπεζα Αττικής, η οποία στις αρχές του 2017 απείλησε να τον θέσει σε καθεστώς εποπτείας. Η τράπεζα μάλιστα έχει διαμηνύσει στην οικογένεια Καλογρίτσα πως δεν προτίθεται να εκδώσει για λογαριασμό της νέες εγγυητικές επιστολές.


Τέλος, το skai.gr σημειώνει οτι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόσφατα στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος, υπενθυμίζεται, πως είναι κουμπάρος του γιου του Χρήστου Καλογρίτσα, Γιάννη, στην κοινοπραξία Τοξότης - Ομάδα Κατασκευών, αναμένεται να κατακυρωθεί και το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, από την Κυλλήνη έως τη Βάρδα.