Στη γενικότερη γραμμή της «ανακωχής» μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου κινήθηκε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος ένα 24ωρο νωρίτερα είχε εξαπολύσει επίθεση στον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Θεόδωρο Τοσουνίδη για την υπόθεση τυχόν νέας πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης που θα μπορούσαν να στηρίξουν οι ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τοσουνίδης είχε πει -τόσο στην ΕΡΤ όσο και στον ΑΝΤ1- ότι το κόμμα του θα μπορούσε να ψηφίσει νέα πρόταση μομφής της ΝΔ, μόνον εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευθεί ότι σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές δεν θα παραχωρήσει στην ΠΓΔΜ τον όρο «Μακεδονία».

«Είναι καλό παιδί ο Θόδωρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 συμπληρώνοντας ότι μπορεί και να έκανε λάθος ο Τοσουνίδης. Ο ίδιος επανέλαβε  με τον πλεόν κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα στήριζε ποτέ πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης. 

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα: «Πιστεύω ότι μπορεί να έκανε λάθος ο κ. Τοσουνίδης, τα μάζεψε έμαθα μετά, εν πάση περιπτώσει εγώ δεν είμαι διατιθέμενος να συμπορευτώ με ανθρώπους που έχω μια κακή, κακίστη γνώμη για το πώς διαχειρίστηκαν τη χώρα τόσα πολλά χρόνια. Είναι καλό παιδί ο Θόδωρας, αλλά στην πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες δηλαδή δεν μπορώ με τους ανθρώπους που έχω την αίσθηση ότι δεν συμπεριφερθήκαν καλά στη Δημοκρατία πολλές δεκαετίες, δεν συμπορεύομαι με αυτούς τους ανθρώπους ποτέ και έχω και πάρα πολλά παραδείγματα. Νομίζω ότι αυτό ήταν λάθος.»

Ο κ. Παπαχριστόπουλος κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση ακροατή για το αν θα κατέβει στις εκλογές με τους ΑΝΕΛ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Κάντε μου μια χάρη, πείτε στον ακροατή να κοιτάξει το βιογραφικό μου. Δεν έχω ταμπέλες, μου αρέσει το ηθικό. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη, αλλά δεν έχει βάλει το χέρι στο μέλι. Πόσο πιο απλά να το πω;»