Το γνωστό του θόρυβο έκανε από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι «τις εκλογές θα τις κερδίσουμε αν δεν κόψουμε συντάξεις και αυξήσουμε βασικό μισθό. Αν υλοποιήσουμε αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ».

Συμπλήρωσε δε: «Αν βάλουμε και κανέναν φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή».

Κάλεσε μάλιστα τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες. «Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε άλλο υψηλή κουλτούρα. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε. Και δεν το αφήνουμε. Αλλά πρέπει να σπρώχνουμε περισσότερο. Και πρέπει να βγαίνει και στο λόγο μας. Πιο πολύ των περισσότερων. Είναι επικίνδυνο, αλλά έτσι είναι. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματικά την εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω.»

Είχε και προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση: «Στη δικαιοσύνη στη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να προβλεφθούν κάποια πράγματα που να επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης. Γιατί πρέπει να υπάρχει προάνάκριση και κύρια ανάκριση; Γιατί; Ένα στάδιο. Δευτερον γιατί μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση και κυρια ανάκριση έξι χρόνια; Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος. Γιατί δεν μπαίνει ένα όριο έξι μηνών. Γιατί πρέπει να υπάρχουν αναβολες σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. Στον ένα μήνα. Έτσι θα τους εκθέσουμε...»