Έντονη επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας, άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την Κορινθία, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ενώ ζήτησε άμεσα εκλογές, προκειμένου να αναπνεύσει η χώρα.   Με αφορμή και τις σημερινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, αλλά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, δήλωσε:  

«Ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση όταν καταθέσαμε τον Ιούνιο πρόταση δυσπιστίας με αφορμή την άκρως προβληματική συμφωνία των Πρεσπών. Από κει και πέρα νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Με ένα ετερόκλητο δίδυμο, το μόνο το οποίο το ενδιαφέρει είναι να παραμείνει λίγους μήνες ακόμα στις καρέκλες της εξουσίας».  

Στη συνέχεια επανέλαβε το πάγιο αίτημα της ΝΔ για εκλογές, τονίζοντας ότι «όσο παρατείνεται αυτή η άτυπη προεκλογική περίοδος τόσο η χώρα είναι εγκλωβισμένη στις αντιφάσεις των κυβερνητικών εταίρων και τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα γίνεται στα εθνικά συμφέροντα».  

«Κατά συνέπεια όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει. Η ΝΔ διεκδικεί μια νωπή και ισχυρή εντολή για να δώσει ένα τέρμα σε αυτή την άκρως τραυματική περίοδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών», είπε χαρακτηριστικά.