«Ή αυτοί είναι συνεννοημένοι και κοροϊδεύουν την Ελλάδα παίζοντας τον παπά ή το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης είναι αληθινό και τότε έχει χάσει τη δεδηλωμένη» ανέφερε αποκλειστικά στα parapolitika.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης έπειτα από τη συνέντευξη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας. Σχολιάζοντας την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα «Έχει τυφώνα στην Αμερική, αλλά δε λέγεται Πάνος, λέγεται Μάικλ» σε δημοσιογράφους ο κ. Λεβέντης τόνισε πως το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα ήταν «εμπαικτικό προς το κυβερνητικό του εταίρο».

Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σημείωσε: «H κωμωδία της 'διαφωνίας' των κυβερνητικών εταίρων συνεχίζεται. Tο μόνο που απασχολεί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι να κερδίσουν λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία.»

«Ήταν μεγάλο πολιτικό ολίσθημα αυτό που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος πήγε χωρίς κυβερνητική νομιμοποίηση να εκφράσει στην έδρα μιας άλλης χώρας απόψεις εξωτερικής πολιτικής» αναφέρει στα parapolitika.gr ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου. «Ο Πάνος Καμμένος εξέθεσε πλήρως τη χώρα, αφού όχι μόνο πήγε χωρίς την κυβερνητική έγκριση αλλά στην πραγματικότητα έπρεπε να έχει στα χέρια του την έγκριση της Βουλής. Πρότεινε παραχώρηση εθνικού χώρου σε άλλο κράτος χωρίς την έγκριση Βουλής. Αυτό με δυο λόγια είναι ένα τεράστιο ζήτημα εθνικών διαστάσεων, ενώ προσβάλλει την εικόνα της χώρας προς τα έξω αφού έχουμε… δύο υπουργούς Εξωτερικών και δυο γραμμές εξωτερικής πολίτικής αντικρουόμενες» τονίζει. «Ένα μήνυμα έχω για αυτούς «Συμμαζευτείτε αλλιώς να τα μαζεύετε…»

Στο plan B του κ. Καμμένου και τη δήλωσή του ότι ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

«Το θέμα εδώ δεν είναι θέμα Καμμένου, το μείζον, που το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι Συριζαίοι είναι ότι πλέον είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα. Εδώ θίγεται η εικόνα της χώρας γιατί κάποιος που πηγαίνει ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν πήγε ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην Αμερική, ως πρόεδρο των ΑΝΕΛ δεν θα τον καλούσαμε να πάει ούτε απέναντι. Αυτός ο Έλληνας αξιωματούχος πάει και λεει ότι 'εδώ στη γειτονιά θα φτιάξουμε ένα μικρό ΝΑΤΟ', προφανώς εκθέτει τη χώρα, προφανώς είναι εκτός σχεδιασμού της εξωτερικής πολιτικής τουλάχιστον της επίσημης, αλλά το πιο ενδιαφέρον ερώτημα είναι το εξής. Ο κ. Τσίπρας που τ’ ακούει αυτά πώς αντιδρά; Σιγή ιχθύος άρα προφανώς η σιγή ιχθύος συνδέεται με τη γνώση του και έχει δίκιο σε αυτό ο Καμμένος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο ΘΕΜA FM, ανέφερε πως «δεν είχε κανένας καμία αμφιβολία, ότι αυτοί θα πάνε μαζί ως το τέλος, ότι ο ένας κρατάει τον άλλο αγκαλιά και θα πάνε σφιχταγκαλιασμένοι έως το τέλος. Είναι απολύτως εναρμονισμένοι σε αυτό. Το ερώτημα δεν είναι αυτό. Το ερώτημα είναι αν μας αξίζει μια τέτοια κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ανυπόληπτη, μια κυβέρνηση που εξάγει αστάθεια, μια κυβέρνηση που εξάγει αβεβαιότητα, μια κυβέρνηση ό,τι να ‘ναι. Και εκεί είναι το ερώτημα. Και δεν θέλω να μπω στη συζήτηση για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο γιατί, επαναλαμβάνω, ότι θεωρώ πως είναι απολύτως ταυτισμένοι. Όπως, ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως ταυτισμένος και με τον άλλο του βραχίονα, τον κ. Πολάκη».

Πριν καν πραγματοποιηθεί η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στην ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, πρώτος είχε σχολιάσει πως «η διαφοροποίηση του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ ήταν σε πλήρη συνεννόησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα».