Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί περιοδεία στο Νομό Κορινθίας. Ύστερα από επίσκεψή του στο Κιάτο, και αφού είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στον Νομό, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις καταστροφές στην περιοχή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν την περιοχή πριν από δύο εβδομάδες σημείωσε πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν μπορούν να αποτελούν την μόνιμη δικαιολογία και επεσήμανε: «Διότι γνωρίζουμε ότι ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής θα έχουμε περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, περισσότερες πλημμύρες. Και δεν αρκεί μόνο εκ των υστέρων να ερχόμαστε να διορθώνουμε τις ζημιές.

Θα πρέπει να σχεδιάζουμε και να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί ως προς την πρόληψη και την προστασία της περιουσίας, αλλά και των ζωών των συμπολιτών μας απέναντι σε τέτοιου είδους ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όπως ξέρετε -και με αφορμή την πολύ μεγάλη εθνική καταστροφή που χτύπησε το Μάτι πριν από 3 μήνες- η Ν.Δ. έχει καταθέσει ένα συγκροτημένο συνολικό σχέδιο για το πώς πρέπει να αναμορφωθεί η πολιτική προστασία στη χώρα μας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις φυσικές καταστροφές που ξέρουμε ότι θα βρούμε απέναντί μας.

Και βέβαια ανάμεσα σε αυτές είναι και τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα.

Ακραία πλημμυρικά φαινόμενα απέναντι στα οποία η Κορινθία και ειδικά οι παραθαλάσσιες πόλεις της Κορινθίας είναι απολύτως εκτεθειμένες».