Στον 13ο όροφο του Μπερλεμόν, το ιστορικό κτήριο των Βρυξελλών που στεγάζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα βρεθεί μεθαύριο, Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο γραφείο του και η συζήτηση θα αγγίξει όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας: Πρώτα από όλα το μείζον θέμα των συντάξεων, στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει ενώπιον του κ. Γιούνκερ την πρότασή του να μην περικοπούν και να ακυρωθεί το μέτρο που έχει ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έπειτα το προσφυγικό, το Σκοπιανό, με τον πρόεδρο της ΝΔ να εξηγεί γιατί είναι στη λάθος κατεύθυνση η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και άλλα θέματα, όπως το "χρίσμα" του ΕΛΚ για τον υποψήφιο διάδοχο του κ. Γιούνκερ, για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει δημόσια τη στήριξη του στον Μάνφρεντ Βέμπερ.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr είχαν ένα σύντομο τετ α τετ στην πρόσφατη άτυπη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Εκεί, συμφώνησαν να έχουν μια κατ'ιδίαν συνάντηση στις Βρυξέλλες, ώστε να συζητήσουν εκτενώς όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Η ευκαιρία δόθηκε με τη Σύνοδο του ΕΛΚ στη βελγική πρωτεύουσα, που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση Μητσοτάκη-Γιούνκερ, που θα προηγηθεί της Συνόδου του ΕΛΚ, έχει συμφωνηθεί να μην είναι κανένας άλλος παρών, πέραν των ιδίων.