«Πρόκειται για έναν αριστερό πολιτικό κανιβαλισμό που είναι αντίστοιχος του μορφωτικού επιπέδου και του πολιτικού εκείνων, οι οποίοι μπαίνουν στη διαδικασία να σπέρνουν διχαστικά μηνύματα στην κοινωνία και να αφήνουν βαριές σκιές στη λειτουργία της δικαιοσύνης» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη. 

Και πρόσθεσε: «Από δω και πέρα οποιαδήποτε κίνηση της δικαιοσύνης θα έχεις για κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό προφανώς θα είναι μια κίνηση που δικαιολογημένα θα πει κάποιος ότι είναι στα πλαίσια μιας διατεταγμένης υπηρεσίας».

«Αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί οι τύποι πόσο ζημιά κάνουν στη Δημοκρατίας;» διερωτήθηκε ο κ. Τζαβάρας.

«Εγώ πιστεύω ότι το αντιλαμβάνονται και από αυτό προκύπτει ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, λέγοντας στη συνέχεια ότι  «Όλοι οι Συριζαίοι είναι βαθιά αντιδημοκράτες».

«Είμα πεπεισμένος περί αυτού», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Τζαβάρας έκανε λόγο μάλιστα αυταρχισμό που αγγίζει τα όρια της απολυταρχίας που, σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο σε μεσαιωνικές περιόδου συναντάται. 

«Έχουμε μπει σε μια διαδικασία φθοράς όμως των δημοκρατικών θεσμών και αυτό θα το πληρώσουμε κάποτε», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.