Σάλος έχει ξεσπάσει από τη υπόθεση που έφεραν στη δημοσιότητα τα parapolitika.gr με την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, την περασμένη Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας φως στο σκεπτικό που υπάρχει στην κυβέρνηση για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται πως ο κος Πολάκης πρότεινε από το βήμα της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος συγκεκριμένα βήματα και συγκεκριμένη ακολουθία, με στόχο, όπως αναφέρει ο ίδιος, την ανάληψη «της πραγματικής εξουσίας σε αυτή τη χώρα».

Ο Παύλος Πολάκης, όπως ακούγεται να λέει στο ηχητικό ντοκουμέντο του parapolitika.gr αναφέρει ότι «είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα (…) δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την υψηλή κουλτούρα» αναφέρει και συνεχίζει «αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότεροι και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας», ενώ παραδέχεται ότι είναι κάτι επικίνδυνο, αλλά τονίζει ότι «έτσι είναι». Τελειώνοντας μάλιστα την επεξήγηση της αρχικής του φράσης για τις φυλακίσεις, καταλήγει στο τελικό συμπέρασμα. «Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω».

Φυσικά η είδηση μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει από τα ΜΜΕ η αποκάλυψη του paarapolitika.gr αφού άμεσα έκανε τον γύρο των ΜΜΕ με τους μεγαλύτερους ιστότοπους της χώρας να αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα ενώ σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις και του πολιτικού κόσμου από τα πρώτα λεπτά δημοσιοποιήσης του ηχητικού της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ένα βήμα πιο πέρα να πάει το θέμα είναι αποφασισμένος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αναλυτικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σκοπό να διεθνοποιήσει το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ενώ την αρχή έχει κάνει ήδη από την περασμένη Δευτέρα, όταν με ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στο θέμα γράφοντας την ανάρτησή του στα Αγγλικά.

Μάλιστα φαίνεται πως η πολακική προτροπή δεν μοιάζει να είναι εκτός κομματικής γραμμής. Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» μάλιστα σήμερα θυμίζει πως είναι η ίδια γραμμή που εξέφραζε ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το 2012, όταν δήλωνε πως «εξουσία δεν είναι μόνο να έχεις το Υπουργικό Συμβούλιο». εξουσία είναι στην ανάλυσή του και οι τράπεζες και τα ΜΜΕ, το «τρίγωνο της διαπλοκής». Επομένως ο τρόπος που ειδηγείτο, εμμέσως για την κατάληψη της πραγματικής εξουσίας ήταν η κυριαρχία στις τράπεζες και τα ΜΜΕ. Βέβαια η τελευταία αναφορά δεν ήταν στο μακρινό 2012 αλλά ακόμη και στο πρωθυπουργικό διάγγελμα από τηην Ιθάκη ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια» φωτογραφίζοντας αμέσως μετά όσους εννοούσε λέγοντας «τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, τη γενικευμένη διαπλοκή και διαφθορά, την ασυδοσία μιας σειράς επιχειρηματικών και εκδοτικών ομίλων που για χρόνια θεωρούσαν πως η χώρα τους ανήκει. Τον κυνισμό και την περιφρόνησημιας ελίτ η οποία νόμιζε πως η Ελλάδα είναι φέουδο». 

Τέλος όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην Κουμουνδούρου είναι έντονος ο «πονοκέφαλος» της ηχογράφησης της ομιλίας του Παύλου Πολάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως σχολιάζεται το ηχητικό ντοκουμέντο που έφεραν τα parapolitika.gr στο φως της δημοσιότητας μπορεί να είνια η αρχή μιας εσωκομματικής ρήξης με απρόβλεπες διαστάσεις. 

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί πως τα φιλοκυβερνητικά Μέσα επέλεξαν να μην κάνουν ούτε μια αναφορά στην ομιλία του Παύλου Πολάκη. Σαν να μην έγινε ποτέ…