Να δοθεί στην δημοσιότητα η  επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά ζητά η Νέα Δημοκρατία. Με δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη εκτιμά ότι θα πρέπει η κυβέρνηση, που δεν «κατανόησε» τους λόγους παραίτησης του πρώην υπουργού, σύμφωνα και με τον κ. Τζανακόπουλο, να δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, προκειμένου να πληροφορηθούν οι πολίτες για τα όσα έχουν συμβεί.

Χαρακτηριστικά αναφέρει η Μαρία Σπυράκη:

«Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κοτζιά ακατανόητη. Ο κ. Κοτζιάς, από την πλευρά του, λέει ότι έχει λόγους.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, τώρα, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά προκειμένου όλοι οι Έλληνες να πληροφορηθούν τι ακριβώς συνέβη».  

Στο στόχαστρο η 9σέλιδη επιστολή του Κοτζιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς είχε ζητήσει από χθες από τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής τους, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά και σε άλλα στελέχη της κυβέρνησης που χαρακτήρισαν την παραίτησή του «ακατανόητη».

Ο κ. Κοτζιάς επιμένει από χθες ότι στην 9σέλιδη επιστολή του αναλύει πλήρως τους λόγους της παραίτησής του και γι’ αυτό ζητά να δοθεί αυτή στην δημοσιότητα. Η εξέλιξη αυτή ωστόσο φαίνεται ότι προβληματίζει ιδιαίτερα το Μαξίμου, που ακόμη δεν έχει «σηκώσει το γάντι» και εξακολουθεί να διατηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με τις προθέσεις της.

Πάντως πολλοί αναρωτιούνται τι μπορεί να περιέχει τη 9σέλιδη επιστολή παραίτησης, πέρα από τις τυπικές ευχαριστίες που εκφράζονται για τα περί συνεργασίας σε αυτές τις περιπτώσεις. Όπως αναφέρει και ο κ. Κοτζιάς, «έχει τους λόγους του» που θέλει να δοθεί η επιστολή στην δημοσιότητα.