Σφοδρό σφυροκόπημα εξαπολύει η αντιπολίτευση, αναφορικά με την παραίτηση Κοτζιά αλλά και το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών που οδήγησε σε αυτήν.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτίθενται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα που τον κατηγορούν ότι έκανε επιλογή «να συμπορευθεί χέρι – χέρι με τον κ. Καμμένο». Μάλιστα, κοινή συνισταμένη των επισημάνσεων των περισσοτέρων κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά όμηρος του υπουργού Άμυνας. 

Μητσοτάκης για παραίτηση Κοτζιά: Αδύναμος και εκβιαζόμενος ο Τσίπρας

Αδύναμο και εκβιαζόμενο χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα».

Γεννηματά: Ο Τσίπρας χέρι-χέρι με τον Καμμένο πάνε στον γκρεμό

Χέρι-Χέρι προς τον γκρεμό πηγαίνουν Τσίπρας και Καμμένος, υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την κρίση που σοβεί στην κυβέρνηση.

«Το πουλόβερ ξηλώνεται. Η παραίτηση Κοτζιά επιβεβαιώνει την κρίση που σοβεί στον Κυβερνητικό συνεταιρισμό» σχολίασε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

ΚΚΕ: Για τον Τσίπρα ισχύει το «νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος»

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών δεν αποτελεί μόνο απόδειξη ότι για τον κ. Τσίπρα ισχύει το «νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος», αλλά πιθανότατα αναδεικνύει και τις επιμέρους επιδιώξεις και αντιθέσεις για το πώς η κυβέρνηση θα υπηρετήσει καλύτερα τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή.

Θεοδωράκης: Όμηρος του κ. Καμμένου ο κ. Τσίπρας

«Ανάμεσα σε Κοτζιά-Καμμένο, ο κ.Τσίπρας διάλεξε τον Καμμένο», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός είναι όμηρος του υπουργού Άμυνας, που έχει αναγορευθεί σε πανίσχυρο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πορεύεται με πρώτο μέλημα μη δυσαρεστήσει τον συνεταίρο του».

Αδωνις: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να πειράξει τον Καμμένο - Προφανώς ο Πάνος ξέρει πολλά

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού των Εξωτερικών.

Κωνσταντινόπουλος: Ο Τσίπρας επέλεξε Καμμένο -Κάτι θα ξέρει για μυστικά κονδύλια

Σε ένα αιχμηρό σχόλιο προχώρησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ο Τσίπρας επέλεξε Καμμένο! Κάτι θα ξέρει για τα μυστικά κονδύλια του Υπ εξωτερικών!» σχολίασε στο twitter.

Τσιόδρας: Ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή την κυβέρνηση

«Ποιος κάνει κουμάντο στην κυβέρνηση;», διερωτάται από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. «Πρώτα καθάρισε τον Φίλη. Τώρα καθάρισε τον Κοτζιά. Τελικά φαίνεται ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή την κυβέρνηση της ΠΦΑ», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Κωνσταντοπούλου: Θα αναλάβει κ όλες τις εξουσίες για να υλοποιήσει τις εντολές

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στην αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση μαφίας και για συμβόλαιο θανάτου των Ελλήνων που εκτελεί ο Αλέξης Τσίπρας.