Τις θέσεις αλλά και τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα αναπτύξει στις 5 το απόγευμα, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (αίθουσα «Ιφιγένεια»), ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση «Προκλήσεις και προοπτικές στην Ανώτατη Παιδεία», στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση και με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας πάνω σε μια σειρά από ζητήματα σχετικά με τα προβλήματα και τις απαραίτητες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τη στήριξη της καινοτόμου έρευνας, τη διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων αλλά και τη σύνδεση τους με την ίδια την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει στην εκδήλωση με τη θέση ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι η κινητήρια δύναμη του Πανεπιστημίου και προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να απευθύνει σχετικό κάλεσμα προς τους καθηγητές των Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας να προσέλθουν σε μία διαδικασία διαλόγου και διαβούλευσης προκειμένου να βελτιωθεί συνολικά το επίπεδο της παιδείας στη χώρα μας.

Μάλιστα, με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσει τη γνώμη των ίδιων των Πανεπιστημιακών δασκάλων συνομιλώντας μαζί τους και λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις τους ως προς τη διαμόρφωση του προγράμματος της ΝΔ για τα Πανεπιστήμια. Στην εκδήλωση, η οποία έχει υπερκομματικό χαρακτήρα, αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός ακαδημαϊκών από όλη τη χώρα.

Tην οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το γραφείο του Προέδρου της ΝΔ σε συνεργασία με τον ειδικό σύμβουλο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή Αθηνών κ. Γεράσιμο Σιάσο.