Όπως ακριβώς δήλωσε στην εκδήλωση της Δευτέρας, ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν κλείνει το στόμα του. Έτσι από τη συχνότητα του Creta TV άφησε για λίγο στην άκρη τον Πάνο Καμμένο και έβαλε στο στόχαστρό του τον ίδιο τον πρωθυπουργό και διάδοχό του στο ΥΠΕΞ.

Ο κ. Κοτζιάς αποκάλυψε ότι στο επίμαχο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε ουδέτερη στάση ανάμεσα στον ίδιο και τον Καμμένο, ενώ συμπλήρωσε πως η απόφασή του να παραιτηθεί από τον υπουργικό θώκο δεν προήλθε εν θερμώ: Η κόντρα με τον Καμμένο υπέβοσκε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Τα γεγονότα δεν ήταν εν θερμώ υπήρχαν καιρό για το ποιος κάνει εξωτερική πολιτική στη χώρα, για αν το υπουργείο Αμυνας ήταν ένα δεύτερο ΥΠΕΞ» είπε και συμπλήρωσε: «Στις 20/9 βγήκε μια ανακοίνωση ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι θα συζητήσουν το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Μάρτιο. Εκεί μου δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρές απορίες, για να το πω ευγενικά. Δηλαδή αν οι FYROMίτες τελειώσουν τον Δεκέμβριο εμείς τι θα κάνουμε εδώ; Δεν μπορεί μια διεθνής συμφωνία να περιμένει για λόγους ενδοκυβερνητικούς ή προβλημάτων του μικρού εταίρου. Συναντήθηκα ένα πρωί με τον Αλέξη Τσίπρα επί δύο ώρες και μιλήσαμε, αλλά δεν πείστηκα.»

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως δεν γνώριζε ότι θα τεθεί θέμα των όσων είπε ο υπουργός Αμυνας στις ΗΠΑ και ότι πληροφορήθηκε για το γεύμα Τσίπρα-Καμμένου στη ΛΑΕΔ πηγαίνοντας στο Υπουργικό.

«Έκανα μια σκέψη που δεν θέλω να αποκαλύψω τώρα όπως επίσης και ότι πάλι συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής απόντως εμού. Εμένα δεν έπρεπε να με πληροφορήσει κανείς γι’ αυτή τη συνάντηση;».

Ο τέως υπουργός απέφυγε να αναφερθεί στο όνομα του Πάνου Καμμένου, τον οποίον αποκαλούσε η «άλλη πλευρά» και υποστήριξε ότι «δεν έχουμε κάνει Υπουργικά Συμβούλια για το θέμα της FYROM και δεν υπάρχει στην προγραμματικά μας συμφωνία, άρα εμένα δεν με δεσμεύει». Τόνισε δε, πως αυτό δεν ισχύει καθώς έγιναν τέσσερα Υπουργικά, αλλά ο ίδιος ο Π.Καμμένος δεν φάνηκε ποτέ.

«Η συμφωνία έχει εγκριθεί στο Υπουργικό» σχολίασε ο κ. Κοζιάς «δεν ισχύει αυτά που έλεγε στο εξωτερικό -γιατί αυτά έλεγε ο κύριος (σ.σ. ο Καμμένος) ότι είναι μια πρωτοβουλία του Κοτζιά που δεν την ξέρει κανένας, που δεν έχει συζητηθεί στο Υπουργικό, που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κλπ».

Μάλιστα, ερωτηθείς αν όντως έλεγε στο εξωτερικό αυτά ο κ. Καμμένος, ο Ν.Κοτζιάς απάντησε: «Ασφαλώς, ασφαλώς». Σημείωσε πως η πολιτική πρέπει να έχει και ηθικά χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι η συζήτηση στο υπουργικό «προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά».

Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά έλεγε ότι τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπουργό Αμυνας ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης δεν μπορώ να συμμετέχω».

Μάλιστα, ο Νίκος Κοτζιάς, φρόντισε να ρίξει μια ακόμα βολή. Σε ερώτηση για το αν θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές με το ΠΡΑΤΤΩ, απάντησε: «Σήμερα όχι, για αύριο, ρωτήστε με αύριο».