Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, για την κατάσταση στη δικαιοσύνη ζητώντας «να σπάσει το απόστημα του παραδικαστικού κυκλώματος στη δικαιοσύνη».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90.1 FM» και τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη, ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε: «Είπα στον υπουργό δικαιοσύνης ότι οι κύκλοι της κ. Ράικου καταγγέλλουν πως έχει υποστεί εκβιασμό και καταγγέλλει πολιτικό παράγοντα με υψηλή ισχύ. Πείτε μας ποιος είναι αυτός που καθοδηγεί ή αποπειράται να καθοδηγήσει τη δικαιοσύνη και, όπως λέει η κ. Ράικου, λειτουργεί ως “νταβατζής στη δικαιοσύνη” και γιατί μέχρι τώρα δεν βλέπετε την επιστολή που δημοσιεύτηκε».

«Ο υπουργός απάντησε ότι δεν ξέρει ποιον εννοεί και δεν είναι επώνυμοι οι κύκλοι. Είναι σκανδαλώδες ότι επί 3.5 χρόνια τώρα, η υπονόμευση του θεσμού της Δικαιοσύνης είναι συστηματική. Ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι χρειάζεται κάποιοι να μπουν φυλακή για να μείνουμε στην εξουσία και ότι θα πρέπει να σμπρώξουν τη δικαιοσύνη να κάνει διώξεις», συμπλήρωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις καταγγελίες Κοτζιά, προσθέτοντας: «Ρώτησα τον υπουργό ότι, όταν γίνονται τέτοιες καταγγελίες ή καταγγελίες όπως αυτή του κ. Κοτζιά για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Τζ. Σόρος, ποιος είναι ο ρόλος του υπουργού Δικαιοσύνης, ποιος θα προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη από αυτή την υπονόμευση; Η απάντηση ήταν αδράνεια και η μπάλα στην εξέδρα για έναν λόγο: εξαρτώνται από τη βούληση Τσίπρα που προστατεύει τον κ. Καμμένο και ταυτόχρονα κλείνει τα μάτια στην υπονόμευση του θεσμού».

«Να σπάσει το απόστημα του παραδικαστικού κυκλώματος που υπάρχει στη δικαιοσύνη με επιβολή πολιτικού παράγοντα του υπουργείου Δικαιοσύνης ζήτησα από την κ. Ράικου. Από εκεί και πέρα να δρομολογηθούν παραιτήσεις», κατέληξε.

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»

Σε ό, τι αφορά την κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια, ο κ. Παπαθεοδώρου σχολίασε πως είναι «ακατανόητο, προσβλητικό και απαράδεκτο να διεκδικούμε το αυτονόητο σε μία δημοκρατία: να προστατεύονται τα πανεπιστήμια από την ανομία».

«Σήμερα η παραβίαση του ασύλου γίνεται από τους μπάχαλους και την κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση. Η ομάδα θέλει να κάνει κατάληψη του πανεπιστημίου και ο υπουργός αναρωτιέται για το ρωμαλαίο φοιτητικό κίνημα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ανάγκη να παρέμβει η Πολιτεία μέσω της Αστυνομίας ενώ επισήμανε πως «η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας και της πολιτείας. Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που τα πανεπιστήμια είναι παντού κέντρα καινοτομίας και ανάπτυξης, εμείς να συζητάμε τα βασικά».