Η ώρα των αποφάσεων φτάνει για το Ποτάμι, καθώς στις 3 και 4 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το συνέδριο του κόμματος στο "cine Κεραμεικός". Οι σύνεδροι καλούνται, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για το κόμμα, να επιλέξουν την κατεύθυνση του Ποταμιού, ιδίως αν θα κατέλθει αυτόνομο στις εκλογές όπως προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης ή θα επιλέξει προεκλογική συνεργασία με την ΝΔ, όπως εισηγούνται οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς.

Τον τόνο στο συνέδριο αναμένεται να δώσουν οι προσκεκλημένοι από το κόμματα, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και μια σειρά προσωπικότητες, που θα πάρουν το λόγο και θα μιλήσουν στο συνεδριακό σώμα.

Το Ποτάμι τους έχει χαρακτηρίσει «φωνές που εμπνέουν». Σε αυτούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος, η πρώην πρύτανης Ελένη Αρβελέρ, ο ο καθηγητής του London School of Economics και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Δημήτρης Βαγιάνος, ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης, ο ψυχίατρος – ψυχαναλυτής Ματθαίος Γιωσαφάτ, ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Χαραλαμπίδης.