Μόνο το όνομα «Βαρντάσκα» δέχεται για την ΠΓΔΜ ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που είναι λάβρος κατά της κυβέρνησης και της Κομισιόν για την «εισβολή λαθρομεταναστών», ενώ χαρακτηρίζει τον τέως ΥΠ.ΕΞ., Νίκο Κοτζιά, «ανδράποδο». Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού προβλέπει ότι η Ν.Δ. θα επικρατήσει στις επόμενες εκλογές, ενώ δηλώνει ότι o ΛΑΟΣ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες.

Πώς βλέπετε τις πολιτικές εξελίξεις μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και την αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά;

Η αμετροέπεια του κ. Καμμένου και η διστακτικότητα του κ. Τσίπρα άδειασαν τον κ. Κοτζιά. Παιάνες εντός, οδυρμοί εκτός. Εφυγε ένα ανδράποδο. Αυτό είναι νίκη. Νίκη που θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του «φύλλου πορείας» της κυβερνήσεως Τσίπρα. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., αφού στην ουσία έχει απολέσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και την καλή μαρτυρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προπονείται για ρόλο Σαμψών. 

Ποια λύση προτείνετε εσείς για το Σκοπιανό;

Μία λύση μπορεί να γίνει αποδεκτή: Η ιστορική ονομασία της περιοχής. Παραπέμπω στην εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα, όπως και σε γραμματόσημα της εποχής: Βαρντάσκα. Τα εφευρήματα του Τίτo, που ασπάστηκαν οι Αγγλοι μετά τον πόλεμο προκειμένου να πείσουν τον ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας να αποστασιοποιηθεί από τον Στάλιν, δεν μπορούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να γίνουν αποδεκτά. Το υβρίδιο των Πρεσπών δεν έχει προοπτική. Με τον έναν ή άλλον τρόπο, θα πεταχτεί στα λύματα της Ιστορίας.

Ποιον βλέπετε να κερδίζει τις επόμενες εκλογές;

Με τα σημερινά δεδομένα, είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει του ΣΥΡΙΖΑ. Το πόσο θα εξαρτηθεί από τις υπερπροσφορές που θα κάνει η κυβέρνηση σε φιλικούς προς αυτήν κλάδους. Δηλαδή, κάτι σαν έμμεση εξαγορά ψήφων. Είναι επίσης προφανές ότι η Ν.Δ. δεν έχει αποκτήσει το ρεύμα του απόλυτου κυρίαρχου του πολιτικού παιχνιδιού. Θα χρειαστεί βοήθεια από κάποιο κόμμα. Το πιθανότερο είναι από το νέο ΠΑΣΟΚ της κ. Γεννηματά. Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης συνυπήρξε με την κ. Γεννηματά στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Εκεί οι εξελίξεις θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Ελλάδα έχει σηκώσει μεγάλο βάρος στην προσφυγική κρίση, με πολλές ευρωπαϊκές χώρες να προτιμούν να κλείσουν τα σύνορα τους. Ποιες ευθύνες βλέπετε στην ελληνική κυβέρνηση και ποιες στις Βρυξέλλες για τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χλωρά μας; 

Ο όρος ¨προσφυγική κρίση» αποτελεί μία εκλεπτυσμένη εκφορά μιας αποπνικτικής πραγματικότητας. Πρόκειται για εισβολή λαθρομεταναστών. Ανεξαρτήτως αφορμής και δικαιολογιών, εισέβαλαν στη χώρα μας, κατέχουν κάποια τμήματά της -ποιος διαφωνεί ότι η Μόρια δεν αποτελεί κράτος εν κράτει-, επιβαρύνουν τις δομές και την οικονομία της Πολιτείας. Η ανέχεια και οι συνθήκες τροφοδοτούν την εγκληματικότητα, τους εξωθούν σε άγρια παραβατικότητα, με επιθέσεις κατά γυναικών ανεξαρτήτως ηλικίας. Θα μπορούσε κανείς να παρατάξει σειρά ονομάτων. Αρκεί μόνον ένα, η νεαρά Μυρτώ στην Πάρο. Γιατί αυτή η κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά να ζήσει παράλυτη όλη της τη ζωή; Γιατί ο λαθρομετανάστης ήθελε απεγνωσμένα να ικανοποιήσει τις όποιες ορέξεις του. Αποτελούν τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για τη χώρα μας. Μεγαλύτερο και απ’ αυτήν την επιθετικότητα της Τουρκίας. Αυτόν τον πιθανό κίνδυνο τον αντιμετωπίζει η Ελλάς με δισεκατομμύρια εξοπλισμών και εκατοντάδες χιλιάδες στρατού. Για τον κίνδυνο των λαθρομεταναστών ουδέν πράττουμε. Έχουμε παραδώσει την τύχη μας στις διάφορες ΜΚΟ αγνώστων καθοδηγήσεων. Υπομένουμε δεινά και, βεβαίως, εθνολογική κατάρρευση. Γιατί δεν αντιδράμε; Γιατί δεν έχουμε αυτοδύναμη παρουσία. Είμαστε όργανα των εξουσιαστών της Ευρώπης, με προεξάρχουσα τη Γερμανία. Οι Βρυξέλλες, στην ουσία, δεν έχουν καμία εξουσία. Τα πάντα ελέγχονται από τη Γερμανία. Χαίρομαι τους ευρωσκεπτικιστές και την αντίστασή τους στο 4ο Ράιχ. Οι κυβερνήσεις Ιταλίας, Αυστρίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας αποτελούν μία ελπίδα. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα μεταλαμπαδεύσει την πολιτική αυτή και στη χώρα μας.

Μετανιώνετε για τη συμμετοχή σας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που οδήγησε στην εκλογική συρρίκνωση του ΛΑΟΣ;

Λυπάμαι μόνο ότι αναγκάστηκα να συνεργαστώ με Σαμαρά και Παπανδρέου, ανδράποδα της κ. Μέρκελ. Είχαν πουληθεί πριν καν ξεκινήσει η προσπάθεια Παπαδήμου. Είχαν συμφωνήσει μαζί μου σε τρία πράγματα, που είχα ζητήσει δημόσια: Οχι μειώσεις μισθών και συντάξεων - Οχι ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας - Οχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Σαμαράς και Παπανδρέου για δικούς τους λόγους τα είχαν εκχωρήσει όλα αυτά εξαρχής. Οταν το συνειδητοποίησα, τα βρόντηξα και έφυγα με μεγάλο κόστος. Το σύστημα δεν συγχωρούσε επαναστάσεις. Επαναλαμβάνω ότι χαίρομαι που, επτά χρόνια μετά, η επανάσταση των ευρωσκεπτικιστών δικαιώνει τη στάση μου. Η ηγεσία της Ευρώπης είναι μία σπείρα που εκτελεί όποιον αντιστέκεται στους σχεδιασμούς της. 

O ΛΑΟΣ θα κατέβει αυτόνομος στις προσεχείς εκλογές;

Υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με κόμματα όπως αυτό του κ. Βελόπουλου ή του κ. Μπαλτάκου;
Τείνω ευήκοον ους σε κάθε σοβαρή και εμπεριστατωμένη πρόταση. Σε επιδερμικές, τυχοδιωκτικές προσεγγίσεις δεν είμαι διαθέσιμος. Υπάρχουν στον πατριωτικό χώρο σοβαρά πρόσωπα, αλλά, δυστυχώς, κινούνται και διάφοροι γυρολόγοι με φθηνούς, ιδιοτελείς στόχους. Εκτιμώ τους πρώτους, απεχθάνομαι τους δεύτερους. Να φανταστείτε ότι υπάρχει νεόκοπος αρχηγός που δεν πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού όπου μένει, με συνέπεια ο ιδιοκτήτης να του στέλνει εξώδικα για να πάρει τα λεφτά του. Ασόβαρα πράγματα.

Η συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 20 Οκτωβρίου