Δέκτες έντονων διαμαρτυριών έγιναν οι υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κατάθεσης στεφανιών, στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά, στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών.

Οι παρευρισκόμενοι αποδοκίμασαν τις δύο γυναίκες πολιτικούς φωνάζοντας το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Δεν ήταν ωστόσο το μοναδικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε την Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου, καθώς φαίνεται πως η ατμόσφαιρα όσον αφορά τις εξελίξεις γύρω από το Μακεδονικό παραμένει οξυμένη.

Ένας από τους συγκεντρωθέντες φώναζε επίσης με ειρωνικό τόνο «συγχαρητήρια υπουργέ, μπράβο! Ψηλά το κεφάλι!».

Δεν είναι η πρώτοι φορά που τα δύο πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο της λαϊκής οργής. Τον Ιούνιο, στο πλαίσιο εξέλιξης πορείας διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, καθώς και κατά της κυβέρνησης.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Σταμπουλή, που εκτελούσε τότε καθήκοντα υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης και των ΑΝΕΛ, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.

Νωρίτερα μάλιστα, πολίτες αποδοκίμασαν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στην στρατιωτική παρέλαση, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του, στη Θεσσαλονίκη φωνάζοντας του «Παραιτήσου».