Με αιχμές προς την κυβέρνηση και τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελληνοαραβική Σύνοδο που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν ξέφυγε από το πολιτικό πλαίσιο και μεταξύ άλλων έθεσε σοβαρά ερωτήματα προς την κυβέρνηση, ασκώντας κριτική για τον χειρισμό κρίσιμων θεμάτων όπως η οικονομία, προειδοποιώντας μάλιστα ότι είμαστε κοντά σε νέο οικονομικό αδιέξοδο, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των μυστικών κονδυλίων, ζητώντας παράλληλα εκλογές το συντομότερο. 

«Κάτι είναι σάπιο στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: « Στο υπουργικό μιλούν για μυστικά κονδύλια».

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές και τόνισε οτι: «Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει σοβαρά τη χώρα». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για τοξική πολιτική ατμόσφαιρα και για υπονόμευση των θεμελίων των θεσμών της χώρας, ενώ τόνισε την εξαιρετική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος για τους επενδυτές, αναφέροντας: «Η Ελλάδα είναι εξαιρετικός επενδυτικός προορισμός για την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Εκλογές

Καθαρή εντολή για μια νέα κυβέρνηση ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να προχωρήσει η χώρα σε αναγκαίες αλλαγές που θα την κάνουν ελκυστική στους επενδυτές. “Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει τη χώρα και όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο. Με καθαρή εντολή μία νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναγκαίες αλλαγές που θέλουν και οι επενδυτές. Δυστυχώς κάτι είναι σάπιο στην κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα. Υπουργοί ερίζουν για προμήθειες εντός του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών αποπέμφθη, ο κ. Τσίπρας σιωπά και οι άλλοι υπουργοί κάνουν ότι δεν ακούν. Τα Εξάρχεια ελέγχονται από κουκουλοφόρους, εξτρεμιστές βανδαλίζουν μέχρι και ξένες πρεσβείες. Υπάρχει εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, ακούγοντας υπουργούς να απειλούν με διώξεις. Τρομοκράτες παίρνουν άδειες από τις φυλακές και βγαίνουν σαν κύριοι”, ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.  

Αναφερόμενος μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα και στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού πριν από τέσσερα χρόνια ο κ. Μητσοτάκης του θύμισε πως: “Πριν από τέσσερα χρόνια ο κ. Τσίπρας από το ίδιο βήμα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σας καλούσε να μην επενδύσετε στην Ελλάδα γιατί όπως έλεγε θα χάνατε τα λεφτά σας. Εγώ σας καλώ να επενδύσετε στη χώρα μου”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρουσίασε το πλαίσιο του κυβερνητικό του προγράμματος με έμφαση στην μείωση φόρων και εισφορών, το συμμάζεμα του κράτους αλλά και την προσέλκυση των επενδύσεων.  

Προειδοποίηση για νέο αδιέξοδο στην οικονομία

Λάβρος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και στα οικονομικά ζητήματα της χώρας προειδοποιώντας μάλιστα ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται μπροστά σε νέο αδιέξοδο. “Δυστυχώς την περίοδο 20015-2017, η Ελλάδα σύμφωνα με το ΔΝΤ αποτέλεσε την μοναδική αρνητική έκπληξη, γιατί η σημερινή κυβέρνηση κράτησε όμηρο τη χώρα και η έμπρακτη άρνηση των μεταρρυθμίσεων, η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τα κόκκινα δάνεια και η εμμονή της σε έναν κρατισμό πήγαν τη χώρα πίσω.

Το 2017 η ελληνική οικονομία κατέγραψε έναν από τους μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Δυστυχώς οι νεότερες προβλέψεις για το 2019 προβλέπονται ψαλιδισμένες και η ευρωπαϊκή επιτροπή προβλέπει αύξηση ΑΕΠ μόλις 1%. Τα spreads των ελληνικών ομολόγων φανερώνουν ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου αδιεξόδου” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.     

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΔ, στην Σύνοδο, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.