«Εικόνα σήψης και παρακμής» παρουσιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές της Νέας Δημοκρατίας, που είναι αποφασισμένη να σηκώσει – και να κρατήσει – πολύ υψηλά τους τόνους για τα κυβερνητικά σκάνδαλα. Μάλιστα, στην Πειραιώς εκτιμούν ότι ο σχεδιασμός του Μαξίμου για παραπομπή σε προανακριτική για την υγεία πρώην υπουργών της ΝΔ γίνεται μόνο για να σηκωθεί «σκόνη» που πιστεύουν ότι θα καλύψει τη σωρεία κυβερνητικών σκανδάλων που αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα.

Χθες, στη συζήτηση στη Βουλή για την «ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου Θριάσιου Πεδίου», η κυβέρνηση δέχθηκε τα καταιγιστικά πυρά των βουλευτών της ΝΔ που πήραν το λόγο.

«Αντί να συζητάμε για ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, που θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και που θα λειτουργήσει ως μεγάλος εμπορευματικός σταθμός για τη χώρα και με σημαντικές διεθνείς προοπτικές, δυστυχώς, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να συζητάμε ένα ακόμη σκάνδαλο της κυβέρνησή σας» είπε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης. «Δεν έχει γίνει ποτέ στη Βουλή να αλλάζουν οι όροι του διαγωνισμού μετά τον διαγωνισμό. Το κάνει για πρώτη φορά ο Σπίρτζης με νόμο, στον μοναδικό πλειοδότη χάρισε τα λεφτά από το δημόσιο, δικά σας είναι και τα χαρίζετε;» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η επίθεση αυτή από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν ήταν μεμονωμένη. Τα «αυξανόμενα και πολλαπλασιαζόμενα σκάνδαλα που παράγει καθημερινά η κυβέρνηση στην πολιτική ζωή του τόπου», όπως είπε χαρακτηριστικά ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της αντιπολιτευτικής ατζέντας της Πειραιώς.

Όπως τονίζουν από τα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ, μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πριν καν έρθει στην επιφάνεια το θέμα με την προκήρυξη για το Θριάσιο, σοβαρές ενδείξεις για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό, καταγγελίες από υπουργούς της κυβέρνησης για χρηματισμό από τον Τζορτζ Σόρος, αμείλικτα ερωτήματα για το παρολίγον ξεπούλημα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και άλλα σκάνδαλα, όπως η εξαγορά από τη ΔΕΗ της ζημιογόνου εταιρείας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων. Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στην ανάδειξη των ζητημάτων αυτών και θα συνεχίζει να πιέζει την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις.