Τη Ζάκυνθο επισκέφτηκε, περίπου μια εβδομάδα μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, ώστε να επιθεωρήσει τις ζημιές που άφησε πίσω του ο «εγκέλαδος» στο λιμάνι.

Τον κ. Κουβέλη στη Ζάκυνθο, συνοδεύουν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής του νησιού Σταύρος Κοντονής, και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης. Στις 10 το πρωί, ο κ. Κουβέλης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου, όπου ενημερώθηκε από το Λιμενάρχη Ζακύνθου, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Σιούτη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι του νησιού.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας, επισκέφθηκε το τμήμα στον τραπεζοειδή του λιμανιού της Ζακύνθου, που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από το σεισμό. Ο κ. Κουβέλης περπάτησε στο σημείο όπου είδε και ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής.

Ακολούθως ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι «για εμάς είναι θέμα προτεραιότητας να αρχίσουν οι αποκαταστατικές διαδικασίες, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, προκειμένου οι όποιες επισκευές να ανταποκρίνονται στην αποτελεσματικότητα και την καλή λειτουργία του λιμανιού», για να συμπληρώσει για το θέμα του λιμένα Ζακύνθου ότι «πρέπει να περάσουμε σε ένα στάδιο ύφεσης των σεισμών προκειμένου μετά από συγκεκριμένη διαδικασία έλεγχου, θεώρησης και αυτοψίας των πραγμάτων να προωθηθούν άμεσα οι σχετικές αποκαταστατικές λειτουργίες».

Τέλος ο κ. Κουβέλης, αναφέρθηκε σε ένα μείζον σημασίας θέμα για τους κατοίκους της Ζακύνθου, που είναι η αποκατάσταση των ζημιών στο καστρομονάστηρο των Στροφάδων. Αναλυτικότερα ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «το δεύτερο ζήτημα που μας απασχολεί, είναι τα Στροφάδια, εκεί πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση, όταν υπάρξει ύφεση των δονήσεων, προκειμένου να αποκτήσουν και έναν λιμένα και κυρίως, να σωθεί αυτού του εξαιρετικού ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μοναστήρι που υπάρχει εκεί».