Στον πόλεμο δηλώσεων ΝΔ-ΑΝΕΛ με αφορμή τις βόλτες Καμμένου με ελικόπτερα αποφάσισε να παρέμβει ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητούσε από τον υπουργό Άμυνας «να πει επιτέλους τι ξέρει για τον χρηματισμό του κ. Κοτζιά από τον Τζορτζ Σόρος», δηλαδή τις καταγγελίες που έχει κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά την επίμαχη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αντί του Πάνου Καμμένου, ωστόσο, ο Νίκος Κοτζιάς τα έβαλε με τη ΝΔ, την οποία χαρακτηρίζει «άθλια» και επισημαίνοντας ότι τα όσα επικαλείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι συκοφαντίες του κοινού ποινικού δικαίου.


Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς χαρακτηρίζει «συκοφαντίες του κοινού ποινικού δικαίου» τις αναφορές περί χρηματισμού του από τον Τζωρτζ Σόρρος, σε ανακοίνωση- απάντηση της ΝΔ στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και κάνει λόγο για «σφαίρες και σακούλες με αίματα» και για «απειλές-ύβρεις».

Η αντίδραση του πρώην υπουργού Εξωτερικών στο Twitter:

«Η άθλια ΝΔ αναπαράγει συκοφαντίες του κοινού ποινικού δικαίου.Μετά τις σφαίρες και σακουλες με αίματα, αρχισαν οι απειλές-ύβρεις για την ηθική μου ακεραιότητα. Για να τελειώνουμε όλες αυτές οι απειλές-εκβιασμοί στρεφονται εναντια στη δημοκρατία και τις έχω στείλει στην εισαγγελία».


Της αντίδρασης του Ν.Κοτζιά προηγήθηκε ανακοίνωση της ΝΔ που τόνιζε: «Ο κ. Καμμένος αντί να κάνει βόλτες με ελικόπτερα, ας πει επιτέλους στους πολίτες τι ξέρει για το χρηματισμό του κ. Κοτζιά από εταιρεία του Τζωρτζ Σόρρος που ο ίδιος κατήγγειλε στο υπουργικό συμβούλιο. Κι ας εξηγήσει επίσης γιατί το υπουργείο του ελέγχεται από την OLAF για το σκοτεινό τρόπο που διαχειρίστηκε τα κονδύλια για τους πρόσφυγες».

Ακόμη, η ΝΔ είχε επισημάνει: «Η σκοπιανή κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενσωματώσει στο Σύνταγμα της τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και ο Πάνος Καμμένος κόβει βόλτες και φωτογραφίζεται με τα ελικόπτερα του ελληνικού στρατού λες και είναι δικά του. Με αυτήν την κυβέρνηση, ακόμη και η λέξη ντροπή έχει χάσει πια το νόημα της».

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εταίρος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αστυπάλαιας, ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την περιοχή του ναυαγίου στη Σύρνα. Μάλιστα δεν παρέλειψε να απαθανατίσει τον εαυτό του τραβώντας την απαραίτητη… selfie, με φόντο το στρατιωτικό ελικόπτερο που τον μετέφερε.