«Κυρίες και κύριοι, εγώ δεν είμαι το Ποτάμι! Όμως έβλεπα και βλέπω με συμπάθεια την προσπάθεια που κάνει το Ποτάμι τα τελευταία χρόνια.» Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε το χαιρετισμό του στο συνέδριο του Ποταμιού, ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο ίδιος αναγνώρισε στο Κίνημα ότι στάθηκε ενάντια στον λαϊκισμό, έμεινε μακριά από τα τετριμμένα και τις εύκολες αοριστολογίες και τοποθετήθηκε με θάρρος απέναντι σε όλα τα μείζονα θέματα.

«Όλα αυτά πρέπει να τα αναγνωρίσει κάθε Έλληνας στο Ποτάμι και προσωπικά στον επικεφαλής σας, τον Σταύρο Θεοδωράκη» συνέχισε.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι οι πορείες ΝΔ και Ποταμιού είναι παράλληλες, υπάρχουν διαφωνίες, «αλλά θεωρώ ότι ο δικός μας χώρος γειτνιάζει με τον δικό σας».

Και κατέληξε: «Σε κάθε περίπτωση, εμείς θεωρούμε ότι ο δικός σας χώρος, και εσείς ως άνθρωποι, έχετε να προσφέρετε στην πατρίδα μας. Τόσα άξια στελέχη που έχουν ασχοληθεί με το Ποτάμι αποτελούν, αναμφισβήτητα, μια πολύτιμη πηγή ανθρωπίνου δυναμικού που θα στηρίξει την Ελλάδα στο μέλλον.
Η πατρίδα μας έχει χάσει, δυστυχώς, μια δεκαετία εξαιτίας του λαϊκισμού, του κρατισμού και των ακροτήτων. Όλοι όσοι το βλέπουμε, και κυρίως όλοι όσοι πιστεύουμε πως αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μια Ελλάδα σύγχρονη και ευρωπαϊκή, έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ένα μέτωπο ευθύνης και κοινής λογικής. Για να βγούμε από το τέλμα της κρίσης και να φυσήξει ένας άνεμος αισιοδοξίας, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Το Ποτάμι έχει ξεχωριστή θέση σε αυτή την προσπάθεια.»