Συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Θανάση Φουσκίδη έδωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης μίλησε για το θέμα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και της παραπομπής του ή μη σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σχετικά με την απόδοση πολιτικών ευθυνών που του απέδωσαν οι εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην εξεταστική επιτροπή απάντησε:

«Την πολιτική ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί εξ' ορισμού από τη στιγμή που παίρνουν την ευθύνη της εισήγησης μιας νομοθετικής ρύθμισης». Σχετικά «με το Ερρίκος Ντυνάν» παίρνω την ευθύνη και είμαι υπερήφανος για αυτό. Αλλά εδώ πρόκειται για πολιτική διαφωνία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό όμως συστάθηκε εξεταστική επιτροπή; Στην ουσία έχουμε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο το οποίο έχει το αυτοδιοίκητο. Δεν είναι δημόσιο που σημαίνει ότι το δημόσιο δεν είχε καμία εμπλοκή στις αποφάσεις του νοσοκομείου, δεν είχε ζημία. Εντούτοις, εμείς το συγκεκριμένο θεραπευτήριο δε θέλαμε να κλείσει για μια σειρά λόγων».

Σε ερώτηση σχετικά με τη σύσταση ή μη προανακριτικής επιτροπής για το θέμα, ο Μάκης Βορίδης είπε:


Νομίζω πως ο Κύριος Μπαλωμενάκης μας κάλυψε όλους. Ο οποίος είπε εμείς δεν είπαμε για προανακριτικές επιτροπές.

Όταν ο Θανάσης Φουσκίδης ρώτησε για το αν θα έχουμε και συνέχεια ως προς τέτοιου τύπου φαινόμενα, δηλαδή προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, ο τομεάρχης της ΝΔ απάντησε:


«Η διαφωνία είναι ξεκάθαρα πολιτική και ιδεολογική. Μπορεί κάποιοι και να ήθελαν αλλά δε μπορούσαν να το πάνε παραπάνω γιατί απλώς δεν υπήρχε κάτι» ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας:


«Ο νόμος δε μπορεί να είναι παράνομος. Δε μπορεί να είναι σκάνδαλο ένας νόμος για τον οποίο υπάρχει πολιτική διαφωνία».


Τέλος, στο αν θα στοιχίσει στη ΝΔ όλη αυτή η συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το θέμα της υγείας, ο κ. Βορίδης είπε:


«Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολλά στο κομμάτι της αντιμετώπισης της διαφθοράς αλλά χωρίς σχέδιο. Η διαφθορά όντως αποτελεί πρόβλημα και είναι κομμάτι του δημόσιου βίου αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατά νου τη δίωξη των πολιτικών αντιπάλων. Εμείς αφήσαμε στο υπουργείο υγείας, σαν πολιτική ηγεσία, ένα οργανωμένο σχέδιο με καθημερινές δράσεις που έπρεπε να γίνουν. Θωράκιση οικονομικών κλπ. εγκαταλείφθηκε αυτό το σχέδιο και δε ξέρω αν και σε τι βαθμό έχει εφαρμοστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ».