Μπορεί η κυβέρνηση να αισθανόταν ανακούφιση ότι ξεχάστηκε το ζήτημα των όσων ειπώθηκαν στο περίφημο Υπουργικό Συμβούλιο, που κατέληξε στην «έξοδο» Κοτζιά από την κυβέρνηση, ήρθε όμως η μήνυση του τέως ΥΠΕΞ και η έρευνα του Αρείου Πάγου να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποια ανέθεσε στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να διερευνήσει όσα περιγράφει ο πρωην ΥΠΕΞ στην μηνυτήρια αναφορά του.

Στη δικογραφία συσχετίζεται και το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο κ. Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος, την οποία προσκόμισε στη Δικαιοσύνη, η ΝΔ μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη.

Επι της ουσίας η εισαγγελική παραγγελία θέτει επι τάπητος (υπό διερεύνηση δηλαδή) όλα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό Συμβούλιο και είτε αναφέρθηκαν από τον ίδιο τον κ.Κοτζιά, είτε δημοσιοποιήθηκαν απο ρεπορτάζ του Τύπου.

Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή και σε αυτή ο κ. Κοτζιάς, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη μήνυση επισυνάπτονται έξι πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα, με τον κ. Κοτζιά να αξιολογεί, ως συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με Σόρος και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βιζών.

ΝΔ: Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας εκπλήσσει

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, η ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση. «Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς και προσθέτει:

«Θα το επαναλάβουμε: Η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Εφόσον αρνήθηκε να τη δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, οφείλει να το πράξει ο κ. Κοτζιάς. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.»