Εκτεθειμένη παραμένει η κυβέρνηση και εγκλωβισμένη στον ιστό του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά, ακροβατώντας μεταξύ της φαιδρότητας και της διαφθοράς, με τις ιστορικά πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες μεταξύ κορυφαίων υπουργών. Κοτζιάς και Καμμένος βάζουν σε δοκιμασία τις αντοχές του Μαξίμου, με το να διαγωνίζονται μεταξύ τους για την μεγαλύτερη κατηγορία που θα βρουν να εκτοξεύουν ο ένας για τον άλλο.

Ο Νίκος Κοτζιάς με την καταγγελία του Καμμένου ότι ο Τζορτζ Σόρος συνεργάστηκε με το υπουργείο Εξωτερικών και επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά ανέλαβε την έκδοση των εγγράφων visa για τους πολίτες εκτός ΕΕ που επισκέπτονται την Ελλάδα, μπαίνει στο στόχαστρο του κυβερνητικού εταίρου, αλλά και στην κρίση του Μαξίμου. 

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες που διαρρέουν από την πλευρά του πρώην υπουργού μέσω δημοσιευμάτων δείχνουν ότι ο ίδιος  αναφέρεται αρκετές φορές στην επιστολή παραίτησής του που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός στον Πάνο Καμμένο. Μάλιστα, πολλοί εκτιμούν ότι στην επιστολή υπάρχει έντονο άρωμα σκανδάλου Σαουδικής Αραβίας.

Η άρνηση του Μεγάρου Μαξίμου να δώσει στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, παρά την δημόσια παρότρυνση του ίδιου του αποστολέα, θολώνει ακόμη περισσότερο την υπόθεση και κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για απαντήσεις και διευκρινήσεις από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.

Το Μαξίμου επιμένει στην προσπάθεια να διατηρηθούν χαμηλοί οι τόνοι καθώς για άλλη μια φορά η επιλογή του Πρωθυπουργού, ήταν να προστατέψει τον Πάνο Καμμένο και να αποπέμπει έναν υπουργό με τον οποίο μάλιστα, δεν είχε να αντιμετωπίσει και συμπτώματα… διγλωσσίας.

Την τακτική των αντιπερισπασμών και την αλλαγή της ατζέντας την έχει δρομολογήσει πολλές φορές το Μέγαρο Μαξίμου, κάθε φορά που βρίσκονταν δύσκολη θέση. Και πίσω από κάθε δύσκολη θέση της κυβέρνησης κρύβονταν συνήθως ο Πάνος Καμμένος.

Η συζήτηση για την Συνταγματική αναθεώρηση που ανοίξει η κυβέρνηση, οι διαρροές και απειλές για νέα σκάνδαλα που θα αποκαλυφθούν, αλλά και τη «βροχή» νομοσχεδίων που σκοπεύει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή σχετικά με τις παροχές που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη είναι μερικά από τα σημεία στα οποία ποντάρει η κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει η πολιτική ατζέντα και βγει από το στόχατρο η κόντρα Κοτζιά – Καμμένου  

Κυβέρνηση μειοψηφίας

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η νέα «κωλοτούμπα» από την πλευρά της κυβέρνησης, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο χθες να κλείνει το μάτι στον Πάνο Καμμένο για μια νέα άτυπη συνεργασία μιας κυβέρνησης… μειοψηφίας με την ψήφο ανοχής των βουλευτών του ΑΝΕΛ και του Καμμένου.

Ο κ. Τζανακόπουλος, χθες ξέχασε τις δηλώσεις του και την επιμονή της κυβέρνησης στην ψήφο εμπιστοσύνης και έστειλε νέο μήνυμα προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και σε όσους βλέπουν θετικά μια μελλοντική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ – κυρίως όσον αφορά τα ψηφοδέλτια και την ένταξή τους σ’ αυτά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλάζει την ρητορική της κυβέρνησης  και τώρα δηλώνει ότι δεν υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με δεδομένο ότι μπορέσει να συνεχίσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας, με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να εξακολουθούν να συνυπάρχουν… τυπικά, όχι όμως σαν συγκυβερνήτες.