Στην ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, έδωσε έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία που απήυθυνε σήμερα το μεσημέρι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι.

«Καθώς μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο (σ.σ. για τις ευρωεκλογές), η δημιουργία θέσεων εργασίας ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική μας οικογένεια», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ευρώπη βαδίζει στο μονοπάτι της ανάπτυξης, αλλά «δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει μια εξαίρεση», κάτι που όπως υπογράμμισε δείχνει ότι πέρα από την πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι εθνικές πολιτικές μετράνε πολύ.

«Αν θέλει κάποιος να δει τι συμβαίνει όταν εκλέγεις λαϊκιστές στην εξουσία, μπορεί να κοιτάξει στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Την τελευταία τριετία η οικονομία στην Ελλάδα παρέμεινε στάσιμη, ενώ η Πορτογαλία είχε ανάπτυξη 10%». Τόνισε μάλιστα οτι η Ελλάδα «είναι υπερφορολογημένη από τμια αριστερή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα έσοδα για να διατηρεί το κράτος μεγάλο».

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιχειρηματικότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει μια κουλτούρα ανάληψης ρίσκου, να μην τιμωρεί την επιχειρηματική αποτυχία και να εισάγει την επιχειρηματικότητα στα σχολεία, ώστε να εξοικειωθούν τα νέα παιδιά.