Απαραίτητο χαρακτήρισε τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού η γενική γιατρός Ειρήνη Χατζοπούλου, από το μητρώο στελεχών της ΝΔ, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε για αυτό το θέμα, η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία του κόμματος.

Υπογράμμισε ότι ο οικογενειακός γιατρός είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το σύστημα υγείας, τον παραπέμπει σε άλλες ειδικότητες και συνεχίζει να παρακολουθεί την περίπτωση του για να διασφαλίσει ότι θα έχει την καλύτερη δυνατή πορεία στο σύστημα υγείας. Πρόσθεσε, δε, ότι η παρουσία του οικογενειακού γιατρού θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία, όπου εκτιμάται ότι το 70% των περιστατικών μπορούν να αντιμετωπιστούν σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, επισημαίνοντας ότι εφαρμόζει "αναχρονιστικά μοντέλα" και ότι ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού δεν μπορεί να σταθεί γιατί το ιατρικό προσωπικό του γύρισε την πλάτη. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κάθε οικογενειακός γιατρός πρέπει να εγγράψει 2.500 πολίτες και να αμειφθεί για την εργασία του με μισθούς πείνας. Επίσης, ο πνευμονολόγος, Δρόσος Τσαβλής ενημέρωσε για το εμβόλιο του πνευμονόκοκκου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, Αντώνης Γυφτόπουλος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.