Στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων καταλήγει το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας για το Φάρμακο

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος χαρακτήρισε το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ «ατεκμηρίωτο και ασύνδετο» τονίζοντας ότι «το πόρισμα που παρουσίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να στηρίξει κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα». Αναφορικά με τα αντιικά φάρμακα ο κ. Βλάχος τόνισε χαρακτηριστικά: «Το 2009 υπήρχε πανδημία και επειδή οι πολίτες δεν πείστηκαν ώστε να κάνουν όλοι το εμβόλιο αυτό, δεν σημαίνει ότι η προμήθεια ήταν λάθος».

Σε άλλα σημεία της τοποθέτησής του ο εισηγητής της ΝΔ υποστήριξε ότι «πολλές δόσεις από αυτές που παραγγέλθηκαν, δεν παραδόθηκαν και φυσικά δεν πληρώθηκαν» και εξήγησε ότι «το ποσό του δανείου που ζήτησε τότε ο υπουργός κ. Αβραμόπουλος αφορούσε ολόκληρη την αντιμετώπιση πανδημίας». Τέλος ο κ. Βλάχος δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του που τότε, σε συνθήκες πανδημίας, δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος που κινδύνευσε δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς που δεν χάθηκε ούτε ένας άνθρωπος και ας μείνανε κάποια εμβόλια».

Αναφορικά με την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης ο κ. Βλάχος, τέλος, υποστήριξε ότι αυτή «μετά το 2000 αυξήθηκε παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα δεδομένου ότι μπήκαν καινοτόμα φάρμακα στην αγορά».