Μια ξεχωριστή και οπτικοαουστική πρωτοβουλία πήρε ο βουλευτής Εύβοιας προκειμένου να αναδείξει την ιστορικότητα του τόπου του, τις ομορφιές του, την προοπτική του, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του. 

Ειδικότερα ο κύριος Κεδικόγλου θυμήθηκε, όπως ο ίδιος είπε στο parapapolitika.gr το δημοσιογραφικό του παρελθόν και με μία τσάντα στον ώμο ξεκίνησε ένα διαφορετικό ταξίδι, ή μάλλον ένα οδοιπορικό στα μυστικά του τόπου του, του οποίου είναι αντιπρόσωπος στην ελληνική Βουλή.

«Θέλησα να κάνω κάτι διαφορετικό» μας είπε και συνέχισε τονίζοντας πως «οι περισσότεροι βουλευτές της επαρχίας στέκονται μόνο σε μία ερώτηση στη Βουλή και σε μερικές εκδηλώσεις. Εγώ ένιωσα την ανάγκη να χρησιμοποιήσω τις εμπειρίες που αποκόμισα σαν δημοσιογράφος , να δώσω φωνή στους ίδιους τους πρωταγωνιστές της Εύβοιας, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της, και να προβάλω ένα όμορφο μέρος, με  προβλήματα, αλλά και προοπτικές που είναι κοντά στην Αθήνα και ο κόσμος δεν το γνωρίζει» κατέληξε.

 Το οδοιπορικό αυτό του Σίμου Κεδίκογλου που ξεκίνησε από τη νότια Εύβοια, είναι ακόμα στην αρχή.  Στα πρώτα βίντεο που κυκλοφόρησαν βλέπουμε μοναδικής ιστορικής σημασίας μέρη, με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον και άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως ακόμα και κατοίκους  και επαγγελματίες της περιοχής να μιλάνε οι ίδιοι για την καθημερινότητα τους. Όπως μας είπε ο κ. Κεδίκογλου τις επόμενες ημέρες θα δούμε κι άλλες απομακρυσμένες γωνιές της Εύβοιας , με ιστορικό ενδιαφέρον και τεράστια τουριστική προοπτική.