«Στη συνέντευξή μου στο «Star Κεντρικής Ελλάδας» σαφέστατα δεν έθεσα θέμα μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μίλησα ξεκάθαρα για παλιά ιστορία προ εικοσαετίας, που αδικήθηκε η Εύβοια. Πρότεινα στην δημοσιογράφο να συζητήσουμε -αν θέλει κάποια στιγμή το τι έγινε τότε, αλλά - τώρα-  δεν είναι ώρα για τοπικισμούς και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Αυτό απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου μετά τις έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσε πρόσφατη συνέντευξή  του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδας», κάνοντας-παράλληλα- λόγο για αποσπασματικό σχολιασμό και διαστρέβλωση των δηλώσεών του. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο1 98.1» τόνισε-μεταξύ άλλων- τα εξής:

 «Οι  νέες αρμοδιότητες της Περιφέρειας προβλέπουν και τη δημιουργία νέων δομών. Εμείς θέλουμε την  αποκέντρωση αυτών των νέων δομών. Ο Κώστας Μπακογιάννης στη θητεία του στην Περιφέρεια έκανε πράξη την αποκέντρωση, ενισχύοντας τις Υπηρεσίες της Χαλκίδας.

Ήταν ο πρώτος Περιφερειάρχης που έκανε συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε όλη τη Στερεά Ελλάδα και έβαλε τις βάσεις για να συνεχίσει και ο Φάνης Σπανός σε αυτή τη  γραμμή της αποκέντρωσης.

Προσωπικά, κοιτάω στο μέλλον, με ενδιαφέρουν οι μελλοντικές δομές, με ενδιαφέρει η  περιφερειακή ανάπτυξη, κυριολεκτικά Περιφερειακή και όχι Λαμιοκεντρική.

Πιστεύω ότι αυτό ήταν το πνεύμα της διακυβέρνησης της Περιφέρειας από τον Κώστα Μπακογιάννη, πιστεύω ότι αυτό το πνεύμα ενστερνίζεται και ο Φάνης Σπανός.

Για το λόγο αυτό και δίνουμε αγώνα για να τον εκλέξουμε Περιφερειάρχη, δίνουμε αγώνα για την ισόρροπη ανάπτυξη».