Το Μάτι επισκέφθηκαν, το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, όπου συναντήθηκαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων του Ματιού και του Βουτζά.

Οι δυο τους βρέθηκαν στην περιοχή υπό άκρα μυστικότητα, εκμεταλλευόμενοι την απεργία των δημοσιογράφων.

Πρώτος έφτασε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, λίγο μετά τις 10:00 και ακολούθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε καφέ της περιοχής, συνάντησαν κατοίκους από το Μάτι και το Νέο Βουτζά, δυο από τις περιοχές που επλήγησαν από την φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Παρών ήταν ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς. Τα θέματα συζήτησης ήταν τα μέτρα, οι αποφάσεις, η πορεία εκτέλεσης των εργασιών, αλλά και λύσεις σε νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.

«Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι ‘κλειστά’, η συζήτηση ‘ανοιχτή’», ανέφερε ο πρωθυπουργός στους κατοίκους, όπως μεταδίδει το irafina.gr.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής, τους υποσχέθηκε μία κατ' ιδίαν συνάντηση, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για όσους έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές, καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για όσους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.