«Ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις» για την πρώτη κατοικία που θα τις παρουσιάσουμε σύντομα τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος πάντως ισχυρίζεται ότι «δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη. Το μόνο που μπορεί να καταργηθεί θα ήταν το κομμάτι της πρώτης κατοικίας».

Ο υπουργός είπε συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», ότι όσοι είναι εντός του νόμου Κατσέλη στις 31 Δεκεμβρίου, έστω και μόνο με κατάθεση της αίτησης, δεν χάνουν κανένα δικαίωμα.

«Σχεδόν όλες οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη θα παραμείνουν και μετά τις 31 Δεκεμβρίου» υπογράμμισε.

Αναφορικά με το υπερπλεόνασμα υποστήριξε ότι βοήθησε στην αύξηση της απασχόλησης, και σημείωσε ότι με την παροχή επιδόματος παιδιού ή στέγασης για νέα ζευγάρια, «τα βοηθάμε σε σχέση με το σπίτι τους αλλά συγχρόνως βοηθάμε τους συνταξιούχους γιατί δεν θα είναι αναγκασμένοι η μισή σύνταξη να πηγαίνει στα παιδιά».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι την υποστηρίζει μεγάλο μέρος των πολιτών, ενώ ένα επίσης μεγάλο υποστηρίζει ότι και να μην είναι η καλύτερη δυνατή, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 25 χρόνια.

Για τις καταλήψεις στα σχολεία ο κ. Τσακαλώτος τάχθηκε υπέρ του ανοιχτού διαλόγου με τα παιδιά.

Τέλος, σχετικά με την αναντιστοιχία αυτών που πίστευε και αυτών που έκανε, είπε ότι «πάντα υπάρχει η έννοια του συμβιβασμού και της διαβούλευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πολλά είναι αυτά που προσπαθεί να κάνει μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Αυτά που προσπαθεί η Αριστερά για παράδειγμα να κάνει, είναι ένα κοινωνικό κράτος και να εφαρμόσει τις ενεργειακές κοινότητες».