«Η Νέα Δημοκρατία δε δέχεται υποδείξεις από εκείνους που παλαιότερα υπήρξαν «πατριάρχες» των καταλήψεων σε σχολεία και Πανεπιστήμια» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών.

Μιλώντας στην real news, σημειώνει: «Ποτέ η πρακτική της κατάληψης δε με βρήκε σύμφωνο. Τη θεωρώ βαθιά αντιδημοκρατική, επειδή ουσιαστικά παραβιάζει το δικαίωμα των άλλων προς τη μάθηση. Το κλειστό σχολείο δε σημαίνει αντίδραση προς την κυβέρνηση. Σημαίνει, κυρίως, αντίδραση προς τη γνώση. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορώ να δεχθώ σήμερα υποδείξεις προς τη Νέα Δημοκρατία, από εκείνους που παλαιότερα υπήρξαν 'πατριάρχες' των καταλήψεων σε σχολεία και Πανεπιστήμια. Ο κ. Τσίπρας και οι σημερινοί του Υπουργοί, ως μαθητές ή φοιτητές, έκαναν καταλήψεις για αιτήματα της Νικαράγουας και της Παλαιστίνης.
Δεν δικαιούνται, επομένως, ούτε να κουνούν το δάκτυλο στους σημερινούς μιμητές τους, ούτε και να βαπτίζουν ακραίους όσους σήμερα εγείρουν διαμαρτυρία για ένα εθνικό μας θέμα. Είναι καιρός ο κ. Τσίπρας να αντιληφθεί ότι όποιος διαφωνεί με την επαίσχυντη συμφωνία του στο Μακεδονικό, δεν είναι ούτε φασίστας ούτε ακροδεξιός.»

Για τις παροχές της κυβέρνησης, σχολιάζει: «Ο πρωθυπουργός έχει μάθει να παίρνει πολλά και να επιστρέφει λίγα. Με τα μέτρα που εισάγει σήμερα επιδιώκει να φέρει την κατάσταση της οικονομίας εκεί από όπου και την παρέλαβε το 2015. Κοινωνική πολιτική και στήριξη των αδυνάτων γίνεται με συγκροτημένο σχέδιο σε βάθος τετραετίας. Όχι με φτιασιδώματα της τελευταίας στιγμής, μοιράζοντας αντί ψωμιού, παντεσπάνι! Δεν μπορούμε, επομένως, να μιλάμε για ρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο, αλλά για ευκαιριακού τύπου μέτρα τα οποία και χρησιμοποιεί ως προεκλογικό ορόσημο.»

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των χιλιάδων κληρικών, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να προσλάβει νέους κομματικούς στρατούς στο Δημόσιο.