Σε σκληρούς τόνους απαντάει η Νέα Δημοκρατία στην νέα πρόκληση από τα Σκόπια και τον Σκοπιανό πρωθυπουργό.

Η Πειραιώς που από την πρώτη στιγμή μίλησε για μια «επιζήμια» συμφωνία, υπογραμμίζει τη νέα πρόκληση του Σκοπιανού Πρωθυπουργού, Ζάεφ, για την διδασκαλία της  «μακεδονικής» γλώσσας στην χώρα μας.

«Προειδοποιήσαμε εγκαίρως» σημειώνει στην ανακοίνωσή της και όπως διαφαίνεται η Νέα Δημοκρατία είναι διατεθειμένη να επανέλθει στο θέμα.

Τα εθνικά θέματα άλλωστε και κυρίως  το ζήτημα της Μακεδονίας είναι από αυτά που η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι πρέπει να διατηρηθεί στην επικαιρότητα, με στόχο ωστόσο την δίκαιη λύση και όχι την πόλωση του πολιτικού σκηνικού και κυρίως των πολιτών, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση.

Μέσα από την νέα πρόκληση του Σκοπιανού πρωθυπουργού και τη νέα ένταση που προκαλεί η δήλωσή του για την διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας, πυροδοτώντας εκ νέου την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, η  Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει την στάση και την αφωνία του Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας την διπλή ιδιότητά του, ως πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και ως υπουργό Εξωτερικών. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών ενθαρρύνει αντί να εξαλείφει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και δυστυχώς δικαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο.  

Οι δηλώσεις Ζάεφ για τη δυνατότητα διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στην χώρα μας προκαλούν όλους τους Έλληνες.   Και γι’ αυτό εξίσου προκλητική είναι και η αφωνία του πρωθυπουργού και υπουργού των εξωτερικών κ. Τσίπρα».