Θύμα βλάβης στον σκληρό δίσκο του ΥΠΕΞ έπεσε όλη η αλληλογραφία του υπουργείου από το 2005. Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, όλα τα αρχεία, επίσημα έγγραφα, ακόμη και η αλληλογραφία του υπουργείου με Πρεσβείες δεν μπορούν πια να ανακτηθούν καθώς το υπουργείο δεν έκανε την σχετική αναβάθμιση-συντήρηση του σκληρού δίσκου, με αποτέλεσμα κανείς πια να μην μπορεί να ανατρέξει στην σχετική αλληλογραφία του υπουργείου από το 2005.

Διευκρινίστηκε ωστόσο, ότι τα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών δεν στέλνονται στο συγκεκριμένο αρχείο, που πια δεν είναι διαθέσιμο.  

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του ΣΚΑΙ πέντε συνδεδεμένοι σκληροί δίσκοι εξερράγησαν, γεγονός που επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Δύο μέρες μετά την έκρηξη στους σκληρούς δίσκους, το ΥΠΕΞ ενέκρινε κονδύλι 150.000 ευρώ και αγόρασε καινούριο server για να αποθηκεύονται τα email.

Μία βλάβη στη μονάδα σκληρών δίσκων του υπουργείου Εξωτερικών στάθηκε η αφορμή για να χαθεί όλη η αλληλογραφία από το 2005 και μετά!

Ωστόσο, δεν βρέθηκε καμία εταιρεία που θα μπορούσε να επαναφέρει τα δεδομένα και το ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας τα χαμένα email.

Σύμφωνα πάντα με το ΣΚΑΙ, με κονδύλι 15.000 ευρώ θα είχε αποφευχθεί η βλάβη καθώς θα είχε γίνει συντήρηση.