Το ενδεχόμενο της συμβολικής συμμετοχής του Κώστα Σημίτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής ενθαρρύνει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετική νύξη φέρεται να έκανε στον πρώην πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης που είχε μαζί του, προκειμένου να τον υπερασπιστεί στον πόλεμο λάσπης που δέχεται από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ. ΕΛ. για την υπόθεση του C4i.

Ο διάλογος που είχε μαζί του όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή, προκειμένου να εκφράσει την απόλυτη στήριξή της προς το πρόσωπό του, με αφορμή τις επιθέσεις που δεχόταν μετά τη γνωστοποίηση της είδησης περί ανοίγματος των προσωπικών του λογαριασμών, ήταν εξόχως αποκαλυπτικός. Συνάμα, αποτέλεσε την αφετηρία για την ενεργοποίηση των αμφιταλαντευόμενων έως τότε «εκσυγχρονιστικών» δυνάμεων ανάμεσα στο Ποτάμι και τη Ν.Δ., υπέρ του Κινήματος Αλλαγής. «Εύχομαι την επόμενη φορά να συναντηθούμε για πιο ευχάριστα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σημίτης, με τη Φώφη Γεννηματά να του απαντά: «Τη βραδιά των εκλογών, για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την εκλογική επιτυχία της παράταξης».  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο συγκεκριμένο ραντεβού η κ. Γεννηματά φέρεται να ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο της συμβολικής παρουσίας του στον αγώνα του Κινήματος Αλλαγής, αποδεχόμενος την τιμητική θέση του υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Ο Κώστας Σημίτης, από την πλευρά του και έχοντας επίγνωση της κατάστασης που επιχειρεί να στήσει το Μαξίμου σε βάρος της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, με αιχμή την πολιτική εξόντωσή του και την προσβολή της υστεροφημίας του, επιφυλάχθηκε να εξετάσει τη συγκεκριμένη πρόταση, διαβεβαιώνοντας ωστόσο τη Φώφη Γεννηματά πως θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στον προεκλογικό της αγώνα και στην αποτροπή του σχεδίου εκλογικής λεηλασίας που μεθοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Το σήμα του πρώην πρωθυπουργού για «συσπείρωση» των «εκσυγχρονιστικών» δυνάμεων γύρω από το πρόσωπο της Φ. Γεννηματά δόθηκε μετά το ραντεβού που είχε μαζί της, με δυναμικό τρόπο και προς όλες τις κατευθύνσεις. Πολλές προσωπικότητες του δημόσιου βίου με «εκσυγχρονιστική» προέλευση ή αναφορές στον συγκεκριμένο χώρο άρχισαν να αποδοκιμάζουν τη «δυσφημιστική στρατηγική» του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Κ. Σημίτη και συγχρόνως να επικροτούν το γεγονός ότι η Φ. Γεννηματά πήρε θέση υπέρ του και μάλιστα με απόλυτο ύφος και τόνο. Στελέχη όπως οι πρώην υπουργοί Νίκος Χριστοδουλάκης, Τάσος Γιαννίτσης, Πέτρος Ευθυμίου, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και άλλοι όπως ο Μάνος Επιτροπάκης ή οι πανεπιστημιακοί από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, Νίκος Αλιβιζάτος, Γιάννης Τούντας, Γιάννης Καλογήρου, Πλάτων Τηνιός κ.ά., εκεί που το Κίνημα Αλλαγής τούς είχε ξεγραμμένους, ως φορείς μεμονωμένων κινήσεων διάσπασης του χώρου, ξαφνικά διαπίστωσε πως με αφορμή την περίπτωση του Κώστα Σημίτη προχώρησαν σε δημιουργική υποχώρηση και κατανόηση της ανάγκης να επανέλθουν στην πολιτική τους κοιτίδα και να μην επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να παίξει παιχνίδια σε βάρος της παράταξης.

Με αιχμή την περίπτωση του Κ. Σημίτη, ο οποίος «βγαίνει στη σέντρα» από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ελεγχόμενος για υποθέσεις διαφθοράς, εκείνο που παρατηρείται στην Κεντροαριστερά ως αμυντική κίνηση για την προάσπιση του χώρου είναι η ταυτόχρονη εθελούσια εμπλοκή τόσο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όσο και του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Αμφότεροι εμφανίζονται πρόθυμοι να στηρίξουν τόσο τον Κώστα Σημίτη στις επιθέσεις που δέχεται όσο και τη Φώφη Γεννηματά στην προσπάθεια που καταβάλλει «για να δώσει τέλος στην απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ ως μια πολιτική οργάνωση απατεώνων, που συνεχίζει να κουβαλά σκελετούς στην ντουλάπα της».

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά 1/12/2018