«Είναι εξαιρετικά οδυνηρό το ότι υπάρχει ελληνική κυβέρνηση η οποία συμφώνησε ότι αυτό το μικρό κρατίδιο είναι η μοναδική μακεδονική εθνότητα και ότι μιλάει τη μακεδονική γλώσσα. Αυτό εκτός από ανιστόρητο και ανύπαρκτο ούτως ή άλλως φαίνεται να το έχει αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εν Αθήναις» του Γιώργου Τράγκα.

Ερωτηθείσα τι θα κάνει η ΝΔ στο θέμα των Σκοπίων στην περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές: «Αν ο μη γένοιτο έχει περάσει από το κοινοβούλιο των Σκοπίων και περάσει και από το κοινοβούλιο της Ελλάδος σε αυτή την περίπτωση γεννώνται τετελεσμένα με την αυτόματη είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ που είναι και το επιδιωκόμενο, η ΕΕ είναι πολύ μακριά και είναι πολύ δύσκολο να μπουν τα Δυτικά Βαλκάνια αν δεν αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα. Σε αυτή την περίπτωση η ελληνική κυβερνηση, οποιαδήποτε είναι που θα προκύψει μετά τις εκλογές, πολύ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει έως καθόλου γιατί τα τετελεσμένα θα έχουν δημιουργηθεί. Ο Μητσοτάκης έχει πει ρητά και κατηγορηματικά «δεν θα τη φέρω προς ψήφιση» αν δεν έχει ψηφιστεί, θα συγκρουστεί με το διεθνή παράγοντα που πιέζει.»

Ερωτηθείσα για το Τζορτζ Σορος και τη διείσδυση του στη Αλβανία και τα Σκόπια: «Δεν τον ενδιαφέρουν τα έθνη. Ποτέ δεν έχει ακουστεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το όνομα Σόρος. Οι ακροδεξιοί και μερικοί άκρα Αριστερά, δηλαδή οι μη ενταγμένοι ανέφεραν σε κάποιες συζητήσεις το Σόρος αλλά ήταν μια συζήτηση η οποία θεωρείτο αποκλίνουσα από τη γενική συζήτηση των επίσημων πολιτικών ομάδων μέσα στο κοινοβούλιο. Δεν τους απασχολεί στο δημόσιο διάλογο, τους απασχολεί όμως στις συμφωνίες τους. Γιατί ο Σόρος παίζει για να κερδίσει, δεν έχει κανένα ιδανικό. Έχει το κέρδος και την επένδυση. Και τώρα έχει ενεργό ρόλο, από ότι ακούσαμε από τη δική μας κυβέρνηση, στη συμφωνία των Πρεσπών. Διερωτάται κανείς εξέτασε κανείς ποτέ από αυτούς που συναλλάσσονται με το Σόρος τι άλλο εξυπηρετεί, γιατί άραγε θέλει να κερδίζει σε βάρος μιας συμφωνίας που αφορά δύο κράτη; Μας ενδιαφέρει γιατί αυτοί οι δύο λαοί συναλλάσσονται με τον κ. Σόρος; Η ελληνική κυβέρνηση από πού και ως που επιτρέπει την επέμβαση του Σόρος; Σήμερα ο κόσμος γιατί δεν αντιδρά όταν ο υπουργός Εξωτερικών κατηγορείται από τον υπουργό Άμυνας ότι κάνει παιχνίδια στην εξωτερική πολιτική και μέσω του Σόρος;»

Σε ερώτηση για το αν αληθεύει ότι οι ευρωβουλευτές παίρνουν «οδηγίες» από τα κόμματά τους να μη στρέφονται εναντίον του Βερολίνου, η κ. Βόζεμπεργκ ήταν κατηγορηματική: «Καμία καθοδήγηση από τη ΝΔ δεν έχουμε, είμαστε ευρωβουλευτές της ΝΔ και ανήκουμε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ακολουθούμε κατά κανόνα τη γραμμή του ΕΛΚ γιατί αυτή πιστεύουμε.»

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Βόζεμπεργκ είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι ένας άνθρωπος που στην Ευρώπη τον αποδέχονται, έχει ευρωπαϊκό προφίλ, έχει γνώσεις, έχει δύναμη και έχει αγάπη για το φτωχό άνθρωπο.

«Το αισιόδοξο είναι ότι δεν βγήκε να πει ψηφίστε εμένα και την επόμενη αλλάζουν όλα», δεν αλλάζουν όλα. Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ ξέρει ότι αν πρωτίστως και κυρίως δεν στέρξει πάνω ειδικά στις κοινωνικές ομάδες που αυτή τη στιγμή δεν τα καταφέρνουν τότε έχει αποτύχει μέσα σε λίγους μήνες».