Ευθεία πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα απηύθηνε ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να στηρίξει την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τη δημιουργία ιδιωτικών, μη κρατικών πανεπιστήμιων στη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ι να βάλει «πάνω από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις το εθνικό συμφέρον».

Στην ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος με θέμα «”Καθαρές” Δημόσιες Συμβάσεις» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην αναγκαιότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως έχει ήδη συμβεί στην Κούβα και στη Βόρεια Κορέα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στην κυβερνητική πλειοψηφία: H Ελλάδα δεν αντέχει να περιμένει άλλα δέκα χρόνια,μέχρι την επόμενη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης.

Ας κριθεί αναθεωρητέο τώρα το άρθρο 16 έστω και με 151 ψήφους , ώστε η επόμενη βουλή με 180 ψήφους να προσδιορίσει το περιεχόμενο. Aπευθύνομαι προσωπικά στον κ. Τσίπρα, ας βάλει πάνω από τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις το εθνικό συμφέρον” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε μάλιστα αιχμές εναντίον του Πάνου Καμμένου με αφορμή την πρόσφατη επιλογή του να μην ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του, σε σχέση που υπόθεση που έφτασε στη Βουλή μετά από μήνυση της Ντόρας Μπακογιάννη.