Μετά τα επιδόματα και το «σώσιμο» των συντάξεων, στη μάχη για τις προεκλογικές εντυπώσεις πέφτει και το όνειρο για πρόσληψη στο Δημόσιο.

Έτσι, αποφασίστηκε να αλλάξει ο σχεδιασμός των προσλήψεων, μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2019 τα υπουργεία θα στέλνουν τετραετή πλάνα σχεδιασμού και προγραμματισμού για τις ανάγκες τους.

Όσον αφορά τους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, τα αιτήματά τους θα υποβάλλονται χωριστά από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνέχεια το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα συντάσσει τετραετές σχέδιο προγραμματισμού. Το επόμενο στάδιο θα έρθει τον Σεπτέμβριο: τα υπουργεία θα συντάσσουν καταλόγους με το απαιτούμενο μόνιμο και εποχικό προσωπικό. 

Τι αλλάζει στον ΑΣΕΠ

Στο σχέδιο νόμου αλλάζει και ο σχεδιασμός του ΑΣΕΠ με στόχο, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η αρμόδια υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την απλοποίηση των διαδικασιών. Έτσι, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού θα έχει τη δυνατότητα ενοποίησης αιτημάτων διαφορετικών φορέων σε μια ενιαία προκήρυξη, ενώ θα μπορεί να εγκρίνει ειδικές προκηρύξεις διετούς διάρκειας.

Θα επιτρέπεται επίσης η διενέργεια αποσπάσεων μόνιμων ή με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου υπαλλήλων από φορείς της Κεντρικής Διοίκησης στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες.

Τέλος, στο σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση περιλαμβάνονται και διατάξεις κοινωνικού χαρακτήρα για μητέρες που είναι στο δημόσιο και πλέον θα έχουν άδεια μητρότητας και για τα παιδιά που απέκτησαν με υιοθεσία.