Προς εκτόνωση βαίνει η ένταση που προκλήθηκε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με φόντο τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Η κόντρα κορυφώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγης, με πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου να υποστηρίζουν ότι υπήρξε ο «αποκλεισμός», του μέλους της ΔΗΜΑΡ και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Χρήστου Μέγα από το ψηφοδέλτιο του νομού Άρτας ενώ αντίστοιχα προβλήματα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές εντοπίζονται και σε άλλους νομούς.

Να σημειωθεί ότι στις τριεδρικές περιφέρειες, όπως είναι αυτή της Άρτας, το τρίτο κόμμα έχει αρκετεές πιθανότητες να εκλέξει βουλευτή 

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν να μην ανακοινωθεί την Κυριακή το ψηφοδέλτιο της Άρτας, ωστόσο, το αίτημα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν έχει δεκτό.

Μάλιστα, είπαν ότι σε περίπτωση όμως που ανακοινωθεί και σ’αυτό δεν βρίσκεται το στέλεχός τους, ο Χρήστος Μέγας, τότε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να συζητηθεί η απόσυρση των υποψηφιοτήτων.

Η κόντρα είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση των μελών της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στην Επιτροπή, προκειμένου να διαβουλευτούν  για το «τι μέλλει γενέσθαι». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης, οι γραμματείς του ΚΙΝΑΛ Μανόλης Χριστοδουλάκης και της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης, είχαν και νέες διαβουλεύσεις, χωρίς όμως να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Αρτας θα πάρει αναβολή, προκειμένου να γίνουν νέες διαβουλεύσεις και να βρεθεί μια μέση λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Εμπλοκή, όπως φαίνεται, υπάρχει και στο ζήτημα του «Μακεδονικού», μετά τη γνωστοποίηση από πλευράς Μαλέλη ότι θα τεθεί θέμα κομματικης πειθαρχίας όταν η Συμφωνία των Πρεσπών πάει προς ψήφιση στη Βουλή, με ότι αυτό συνεπάγεται για όσους διαφωνήσουν.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Γραμματέα Επικοινωνίας του νέου φορέα, σε σοβαρά εθνικά ζητήματα δεν μπορεί ο καθένας να έχει άλλη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καταστήσει σαφές ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο υπερψήφισης εφόσον δοθούν οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις και η κυβέρνηση δεσμευτεί πως θα προκηρύξει αμέσως μετά εκλογές.

Όπως εκτιμούν στην ΔΗΜΑΡ, μια τέτοια προαναγγελία έρχεται να προλάβει τη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ

Τελευταίο «αγκάθι» αποτελεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να φέρεται να επιθυμεί να τοποθετηθεί και πάλι επικεφαλής του, όπως το 2015,  ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ διαμηνύεται πως η σχετική απόφαση είναι απόφαση που θα πάρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  και ως εκ τούτου εκείνη είναι που θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Τα εν λόγω «αγκάθια» αναμένεται να απασχολήσουν την κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος που συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Χαριλάου Τρικούπη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις διαρροές της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως δεν είναι πρέπον να «γίνεται πολιτική με διαρροές».