“Σκοπός μας δεν είναι να χαϊδεύουμε αυτιά, σκοπός μας είναι να είμαστε χρήσιμοι, αν κι εσείς θεωρείτε το ίδιο και είστε έτοιμοι, ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν”, είπε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και αντιπρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος προς τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

“Απομονώστε όλες τις παλαιοκομματικές φωνές του παρελθόντος, δείξτε έμπρακτα κι εσείς ότι είστε σε αυτή την πορεία αλλαγής νοοτροπίας”, συμπλήρωσε, βάζοντας το περίγραμμα των προϋποθέσεων για τη συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με τη ΝΔ.

“Μπροστά στο συμφέρον της χώρας εμείς δεν λογαριάζουμε ούτε χρώματα ούτε κόμματα ούτε παρελθόν” τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και έθεσε με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια τους όρους της (μετεκλογικής) συνεργασίας: “Αν ενστερνίζεστε τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων αλλά και τις κόκκινες γραμμές μας είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τη χώρα και θα μας βρείτε στο πλευρό σας. Όχι σαν δεκανίκι, σαν ισότιμο συζητητή στο διάλογο, να είμαστε κοντά σας και να βοηθήσουμε. Δεν ζητάμε υπουργεία, δεν καιγόμαστε για καρέκλες, για μεταρρυθμίσεις καιγόμαστε για να γλιτώσουμε τα παιδιά μας από μια καταθλιπτική πραγματικότητα”.

Κλείνοντας με νόημα την ομιλία του και παραφράζοντας το σύνθημα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάριος Γεωργιάδης είπε: “Μόνο όλοι μαζί μπορούμε”.