Τον «εκλογικό συναγερμό» σήμανε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας σε πανστρατιά για να κερδίσει συντριπτικά η ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «έσβησε για πάντα από το λεξικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη λέξη ‘κυβέρνηση της Αριστεράς». Τόνισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν είχε δεχθεί να διαπραγματευτεί την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας που όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά την κατήγγειλε ως εσχάτη προδοσία και μετά την έκανε, για 99 χρόνια.

Συνεχίζοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι είναι πρωταγωνιστές υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, ότι μετέτρεψαν στα πανεπιστήμια σε άσυλα εμπόρων ναρκωτικών, ότι παρακολουθούν σαν θεατές το σχέδιο αφελληνισμού του Έντι Ράμα που ξεριζώνει περιουσίες της ομογένειας, πως άφησε ελεύθερους χιλιάδες κακοποιούς που πολλοί εγκληματούν ξανά, πως φτιάχνει ένα δικό του κομματικό κράτος και πως “χωρίς καμία κόκκινη γραμμή σκορπούν την πατρίδα και τις αξίες”. «Δεν ξεχνάω, όταν λέω θα τους πάω μέχρι τέλους το εννοώ» είπε χειροκροτούμενος ο κ. Σαμαράς.

«Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ζητά να φύγει αυτή η κυβέρνηση», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως “όλοι αυτοί ξέρουν ότι ο μόνος τρόπος να φύγει ο Τσίπρας είναι με μια μεγάλη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας”, τονίζοντας πως “η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα διορθώσει γρήγορα τις ζημιές που αφήνει πίσω της αυτή η τετραετία».

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τις προσεχείς εθνικές εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς. Ένα τεράστιο πλειοψηφικό κομμάτι του ελληνικού λαού, είδε, συνέκρινε και είπε: Ως εδώ. Ποτέ ξανά. Η φαντασίωση της Αριστεράς ήταν να φτιάξει λαϊκό κίνημα. Βγήκε πράγματι ο κόσμος στους δρόμους. Αλλά βγήκε εναντίον της».

«Ό,τι του ζητάνε το κάνει»

Συνεχίζοντας το «κατηγορώ» προς την κυβέρνηση, ο κ.  Σαμαράς υπερασπίστηκε τους μαθητές που βγήκαν στους δρόμους στη βόρειο Ελλάδα για να διαδηλώσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, όπως τόνισε. Στο μέτωπο της οικονομίας, ανέφερε πως “κυβέρνησαν μια υπερχρεωμένη χώρα και διόγκωσαν το χρέος της. Πηγαίναμε να λυθούμε και μας έδεσαν χειροπόδαρα. Το 2014 όλοι προεξοφλούσαν ότι θα βγαίναμε άνετα στις αγορές. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Έχει μνημόνιο χωρίς δανεικά.”

Ξεχωριστή αναφορά έκανε φυσικά στη συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκει αντίθετους πάνω από 70% των Ελλήνων. “Είχα προειδοποιήσει ότι η αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας θα αποθρασύνει τον αλυτρωτισμό τους αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα και στην Ελλάδα. Μέχρι τον Τσίπρα είχαμε όλοι μας αρνηθεί να αναγνωρίσουμε εθνότητα και γλώσσα Μακεδόνων. Είναι επικίνδυνος, δεν έχει κόκκινες γραμμές, ό,τι του ζητάνε το κάνει, ό,τι του ζητάνε τους το δίνει. Η υποχωρητικότητα που δείχνει σε ισχυρούς και ανίσχυρους γείτονες δεν έχει προηγούμενο. Η Ελλάδα, η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων, έγινε το κλωτσοσκούφι της περιοχής. Ο ίδιος σαπίζει στην εξουσία και μαζί του σαπίζει όλη η χώρα”, τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρει ο καημένος ότι δεν έχει σημασία να φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις αλλά να έχεις ψηλά το κεφάλι όταν βγαίνεις».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Σαμαράς ανέφερε επίσης: «Η αγωνία κάποιων συμμάχων μας να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, δεν τους επέτρεψε να λάβουν υπ’ όψιν, ότι οι υπογραφές στις Πρέσπες οξύνουν πλέον το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκουν και τη Βουλγαρία. Το κόστος για την Πατρίδα μας θα είναι και εδώ τεράστιο… Πριν λίγους μήνες, είχαμε προειδοποιήσει ότι αναγνώριση δήθεν Μακεδονικής εθνότητας, γλώσσας και ταυτότητας στα Σκόπια εκ μέρους της Ελλάδας, όχι απλώς θα αποθρασύνει τον αλυτρωτισμό τους, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα και μέσα στην Ελλάδα. Το είχαμε πει, το είχαμε ξαναπεί, αλλά ο Τσίπρας δεν άκουγε. Τώρα του το λέει και ο ίδιος ο Ζάεφ. Του το λέει ακόμα και ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας. Ακόμα και οι Βούλγαροι έχουν καταλάβει πόσο επιζήμια και αποσταθεροποιητική για όλα τα Βαλκάνια είναι η αναγνώριση ψευτομακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας για τα Σκόπια. Αλλά ο Τσίπρας δεν καταλαβαίνει… Τα σπάει με τους Έλληνες, αλλά τα σπάει και με τη Βουλγαρία ακόμα, χώρα -μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξέρετε ότι χρόνια τώρα, ήμουν και είμαι αντίθετος με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Γι’ αυτό ακριβώς: Γιατί πιστεύω ότι  - εκτός από όλα τα άλλα - το όνομα θα συμπαρασύρει αναγνώριση και μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας. Και αναγνώριση δικαιωμάτων του σκοπιανού αλυτρωτισμού μέσα στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί μέχρι τον Τσίπρα, είχαμε αρνηθεί να αναγνωρίσουμε εθνότητα και γλώσσα Μακεδόνων. Και ήρθε αυτός και τα έδωσε όλα…Είναι επικίνδυνος ο Τσίπρας για πολλά. Κυρίως για ένα: το σημαντικότερο - το πιο δηλητηριώδες για τη χώρα: Γιατί δεν έχει "κόκκινες γραμμές. Ό,τι του ζητάνε το κάνει. Ό,τι του ζητάνε τους το δίνει».

«Έβαλε τη χώρα στην πιο ακριβή υποθήκη στην Παγκόσμια Ιστορία»

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια αλλά δεν κατάφερε να την βγάλει στις αγορές καθώς ακόμη εξαρτάται από τους δανειστές και οι επενδυτές φεύγουν από τη χώρα» υπενθυμίζοντας ότι το 2012- 2014 το χρέος είχε υποχωρήσει και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ να το διογκώσει».

«Ξέρω ότι η Ευρώπη έχει τρεις βασικούς λόγους να είναι "ικανοποιημένη" από τον κ. Τσίπρα. Πρώτον, γιατί ο κ. Τσίπρας,  με την ανικανότητά του και τις κωλοτούμπες του,  έσβησε για πάντα από το λεξικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έννοια "κυβέρνηση της Αριστεράς". Το κόστος, όμως, για τον τόπο ήταν τεράστιο… Δεύτερον, γιατί υποθήκευσε όλα τα δάνεια που χρωστάμε ως Ελλάδα στο διαβόητο "υπερταμείο". Που εγώ ως πρωθυπουργός ποτέ δεν είχα δεχθεί να διαπραγματευθώ… Και που ο ίδιος ο Τσίπρας, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε το 2011, επί λέξει, ως πράξη "εσχάτης προδοσίας". Αλλά αυτός την έκανε. Για 99 χρόνια μάλιστα… Και είναι η πιο ακριβή υποθήκη δανείου στην Παγκόσμια Ιστορία. Που περιλαμβάνει ακόμα και τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πατρίδας μας. Και τρίτον, για τη Συμφωνία με τα Σκόπια» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε έντονο ύφος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει υπονομεύσει το μέλλον της χώρας καθώς σπρώχνει τη χώρα στην ακυβερνησία».

«Εγγύηση ότι θα φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές. Μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά και θα το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά. 

«Δεν ξεχνώ, θα τους πάω μέχρι τέλους»

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα της μάχης και, όπως είπε, «να ξέρουν πως όταν λέω ότι «θα τους πάω μέχρι τέλους».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπέ-φορολόγησης της μεσαίας τάξης. Είναι αυτοί που μετέτρεψαν τα Πανεπιστήμιά μας σε άσυλα εμπόρων ναρκωτικών και σε επίσημο χώρο στρατολόγησης του "Ρουβίκωνα". Είναι αυτοί που σαν θεατές, παρακολουθούν το σχέδιο αφελληνισμού του Ράμα, ο οποίος ξεριζώνει στη Χιμάρα τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών μας. Είναι αυτοί που το παίζουν "προστάτες των φτωχών". Από την άλλη γεμίζουν, βέβαια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για την παρέα τους, με χλιδάτα εδέσματα. Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα … "Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη". Είναι αυτοί που χωρίς καμία "κόκκινη γραμμή", σκορπούν την Πατρίδα μας και τις αξίες της με το Λαϊκισμό τους, ποντάροντας σε πελατειακά "βολέματα" και παροχές – ψίχουλα. Και νομίζουν ότι ο κόσμος γρήγορα θα ξεχάσει. Εγώ πάντως, να το θυμούνται, δεν ξεχνάω. Και να ξέρουν πως όταν λέω ότι "θα τους πάω μέχρι τέλους", το εννοώ».

Κάλεσμα σε πανστρατιά

«Ετοιμαστείτε για πανστρατιά» είπε ο κ. Σαμαράς. «Αυτή είναι η παράταξη της Ελπίδας! Για όλη την Ελλάδα… Αυτόςείναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επόμενος Πρωθυπουργός», είπε ο κ. Σαμαράς. «Κι εσείς είστε οι επόμενοι νικητές! Είστε φιλελεύθεροι! Να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Είστε πατριώτες! Να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Τα σύνδρομα ενοχής τελειώσανε!» είπε ο κ. Σαμαράς, χειροκροτούμενος από το συνέδριο.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε πως το «ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ» δυστυχώς συνέβη και ο τόπος κάθε μέρα καταρρέει και προειδοποίησε για την κίνδυνο της ακυβερνησίας. «Με την απλή αναλογική που ψήφισε, ο Τσίπρας σπρώχνει εν γνώσει του τη χώρα στην ακυβερνησία. Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου και προεδρική πλειοψηφία. Δεν αρκεί να νικήσουμε τις εκλογές, πρέπει η νίκη να είναι συντριπτική. Χρειαζόμαστε αληθινή πανστρατιά. Χρειάζεται η μεγάλη συσπείρωση. Ο μέγιστος συναγερμός. Αυτή εδώ είναι η παράταξη της ελπίδας για όλη την Ελλάδα. Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επόμενος πρωθυπουργός για όλους τους Έλληνες. Πείτε το παντού: Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να πετύχουμε για την Ελλάδα. Η συνείδηση του ελληνικού λαού αφυπνίστηκε, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελειώσανε. Πάμε για την ανάσταση της Ελλάδας» είπε μεταξύ άλλων κλείνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς.