Την παροχολογία της κυβέρνησης στηλίτευσε από το βήμα του 12ου συνεδρίου της ΝΔ ο βουλευτή Χίου αναφέροντας ότι η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα και επισήμανε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φτιάχνουν έναν καινούργιο μύθο: ότι κυβερνάνε μόνο 100 μέρες.

Στην ομιλία του ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι όπως το 2012 η ΝΔ κλήθηκε να κρατήσει τη χώρα όρθια εντός Ευρώ, έτσι και το 2019 θα κληθεί να επανορθώσει τη ζημιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σημείωσε ότι «δυστυχώς ο λαϊκισμός επικράτησε το 2015 όταν η χώρα ήταν έτοιμη να ξεπεράσει την κρίση. Και όταν η Ευρωζώνη, το 2017 πανηγύριζε για τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της δεκαετίας, εμείς ζούσαμε τον «μύθο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Σήμερα, η Ευρώπη βρίσκεται ξανά σε κρίσιμο σταυροδρόμι: Γαλλία, Ιταλία, Brexit, Μεταναστευτικό. Όλα μας επηρεάζουν. Μόνο μια δυνατή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τις προκλήσεις».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019 ανέφερε ότι είναι στηριγμένος σε σαθρές βάσεις: «την υπερφορολόγηση, τα υπερπλεονάσματα, τα επιδόματα. Μας γυρίζουν πίσω στην αρχή της κρίσης, επαναφέροντας τα βασικά διαρθρωτικά προβλήματα: ελλειμματικό ισοζύγιο πληρωμών και απουσία επενδύσεων ιδιωτικών και δημόσιων».

«Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φτιάχνουν έναν καινούργιο μύθο: ότι κυβερνάνε μόνο 100 μέρες. Καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι μόλις παρέλαβαν, ενώ η αλήθεια είναι ότι τώρα παραδίδουν. Μέσα σε τέσσερα χρόνια ψήφισαν: Προσωπική διαφορά για τους παλιούς συνταξιούχους. Πετσόκομμα συντάξεων των νέων συνταξιούχων. Εξαΰλωση των συντάξεων χηρείας. Εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών με εισφορές, αφού τους χλεύασαν ως «κίνημα της γραβάτας». Ασφαλιστικές κρατήσεις στο 40% για τους μισθωτούς και το διαθέσιμο εισόδημά τους να εξαϋλώνεται λόγω υπερφορολόγησης. Παρόλο που κομπάζουν ότι κάποια από αυτά δεν θα εφαρμοστούν, η αλήθεια είναι ότι σχεδίασαν και ψήφισαν την εξόντωση των Ελλήνων, κυρίως της μεσαίας τάξης», συμπλήρωσε.

Εν συνεχεία πρόσθεσε πως οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταφεύγουν πάλι στη δοκιμασμένη συνταγή: «Λοιδορούν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό: Ότι τάχα διαλύουμε τη δημόσια ασφάλιση και τη δίνουμε βορά στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Όλα ψέματα».

Ως προς το θέμα της πραγματικής ανάπτυξης ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι βασική πηγή πλούτου ήταν πάντα η ναυτιλία και η νησιωτικότητά της και σημείωσε ότι ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει: «Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ με προίκα τη ναυτιλία της»

«Να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Σημαίας, να προσελκύσουμε πλοία στο ελληνικό νηολόγιο, να εκπαιδεύσουμε νέα και ικανά στελέχη για τη στεριά και τη θάλασσα. Εθνικός στόχος πρέπει να είναι η στήριξη της νησιωτικότητας. Να διατηρηθεί και να αυξηθεί ο πληθυσμός σε κάθε νησί. Μέσω φορολογικών κινήτρων, υποδομών, θέσεων εργασίας, υπηρεσιών υγείας και παιδείας, νέων τεχνολογιών», υπογράμμισε.

Και κατέληξε: «Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το μέλλον της χώρας. Είναι καθήκον μας να μπούμε στις μάχες ενωμένοι και να τις κερδίσουμε. Είναι καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας».