Μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και εκλογικής νίκης, δίνουν οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που από το πρωί του Σαββάτου παίρνουν το λόγο στο 12ο τακτικό συνέδριο του κόμματος.

“Εμείς, όπως πάντα στα δύσκολα, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της χώρας και στις προκλήσεις των καιρών”, είπε ο βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας. “Και θα το πράξουμε με ομοψυχία, με υπερηφάνεια για τη διαχρονική προσφορά της παράταξής μας, με αίσθημα ευθύνης για την πορεία της πατρίδας μας. Θα πορευθούμε με εθνική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία έναντι των εταίρων. Με ακεραιότητα και εξωστρέφεια. Με διαφύλαξη της ασφάλειας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.”

“Στην τελευταία στροφή πριν από τις επικείμενες εθνικές εκλογές, αναλαμβάνουμε να διαμορφώσουμε τους πολιτικούς όρους, ώστε ενωμένοι οι Έλληνες να ανακτήσουμε τη νέα μεγάλη ευκαιρία που δικαιούται η πατρίδα μας”, σημείωσε στην ομιλία του ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας. “Μια νέα ευκαιρία να αποδείξουμε στην πράξη πως οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα! Σήμερα, σηκώνουμε τις κομματικές μας σημαίες ψηλά. Για να σηκώσουμε οι Έλληνες ακόμα πιο ψηλά την σημαία της πατρίδας μας, που υπέστειλε το συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Για να πάμε την Ελλάδα λίγο πιο ψηλά. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί. Η Ελλάδα μπορεί. Οι Έλληνες Μπορούμε, μαζί!”, τόνισε κλείνοντας την ομιλία του.

“Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα παραμείνει Παράταξη εθνικής ευθύνης. Η Παράταξη που ενώνει τις δυνάμεις του ‘Έθνους, που σηκώνει το βάρος των μεγάλων αποφάσεων. Είναι επιλογή μας να σταθούμε και πάλι στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το στόχο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Παπαθανάσης: “Η Ελλάδα με τα φυσικά πλεονεκτήματά της να γίνει ελκυστικός προορισμός, να γίνει χώρα φιλική προς τις επενδύσεις, να αυξήσει τις επενδύσεις ως ποσοστό του Α.Ε.Π., να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό και επενδυτικό άλμα. Μόνο έτσι, μόνο μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις, θα δημιουργήσουμε πολλές και καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Θέλουμε οι επενδυτές να μη σύρονται σε αστοχίες των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Να μην απογοητεύονται γιατί τα σχέδιά τους, από 1 ή 2 χρόνια για την υλοποίηση τους, να φτάνουν στα 4, στα 5, ακόμη και στο ποτέ. Να μην τα εγκαταλείπουν γιατί τα σκοτώνει κάποιο κομμάτι του παζλ της γραφειοκρατίας”.