Για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος. “Κύριε πρόεδρε, θα είναι δύσκολη η πρωθυπουργία σας, ο κ. Τσίπρας έχει κάνει τα πάντα για να υποθηκεύσει το μέλλον σας”, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι χρέος όλων των νεοδημοκρατών στο δρόμο για τις επόμενες εκλογές είναι “να προτάξουμε το εμείς και την παράταξη, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία”.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, η χώρα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ πολιτική σταθερότητα. “Πρέπει να βοηθήσουμε την πατρίδα να έχει πολιτική σταθερότητα” και να έχει “μία κυβέρνηση μεταρρυθμιστική και ευρωπαϊκή”, τόνισε, σημειώνοντας πόσο σημαντικό είναι να πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. “Για αυτό και εμείς πρέπει να κάνουμε τη ζωή σας εύκολη και να σας βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο για να πετύχετε”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης επαίνεσε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κράτησε την παράταξη και τη χώρα όρθια το 2015. “Αυτό θα σας το αναγνωρίσει η ιστορία”, είπε.

Ειδική αναφορά έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης στις χριστιανικές ρίζες της Νέας Δημοκρατίας. “Ο Μάνφρεντ Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μίλησε για τη χριστιανική Ευρώπη χωρίς τις ντροπές του παρελθόντος”, είπε και συμπλήρωσε: “Η ταυτότητά μας είναι αυτή που μας κάνει υπερήφανους, είμαστε χριστιανοί και δεν το κρύβουμε. Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μιλούν για τις ιδέες τους με θάρρος, ενώ άσκησε κριτική στην ΕΡΤ για την εκπομπή που προέβαλε την περασμένη εβδομάδα για τα Δεκεμβριανά, χωρίς να ακουστεί η άλλη πλευρά όπως είπε. “Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. “Δεν θα ξεχάσουμε ποιοι έδωσαν τη ζωή τους και το αίμα τους για να είναι η Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα”.