Με τα εγκαίνια της πλήρως αναμορφωμένης αίθουσας εκδηλώσεών του γιόρτασε χτες, Τετάρτη, τα 30 χρόνια λειτουργίας του, το ΕΛΙΑΜΕΠ, ένα από τα πιο δραστήρια ευρωπαϊκά think- tanks, με «ανεξάρτητη φωνή», σημαντικό ερευνητικό έργο και σταθερή συμβολή στη διαμόρφωση επιστημονικά τεκμηριωμένων λύσεων απέναντι στις μεγάλες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της κάθε εποχής.

Κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών δραστηριοποίησής του, το υψηλό ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο των συνεργατών του, οδήγησαν το ΕΛΙΑΜΕΠ σε μία σειρά ελληνικών και ευρωπαϊκών διακρίσεων, μεταξύ των οποίων ήταν η βράβευσή του, το 2017, από την Ακαδημία Αθηνών, για το σύνολο του έργου του.

«Η νέα αίθουσα εκδηλώσεων που το ΕΛΙΑΜΕΠ δέχθηκε ως δώρο για τα τριακοστά γενέθλιά του αποτελεί ένα πραγματικό "κόσμημα", έτοιμο να φιλοξενήσει τις πολύπλευρες μελλοντικές δράσεις του Ιδρύματος» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Sciences Po, κ. Λουκάς Τσούκαλης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την επίσημη παρουσίαση του έργου, το οποίο σχεδιάστηκε από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα, κ. Στέλιο Κόη και πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική χορηγία της εταιρείας Raycap.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιθυμία των ανθρώπων του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι τα 30 πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος να αποτελέσουν μία στέρεη βάση για τις μελλοντικές δράσεις του, στόχος των οποίων είναι τόσο η συμβολή στη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής σε ευρωπαϊκά θέματα και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, όσο και η εμβάθυνση σε κρίσιμα θέματα, όπως η επίλυση συγκρούσεων και η διαχείρισης της μετανάστευσης.

Στην εκδήλωση το “παρών” έδωσαν δεκάδες επιφανή μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωποι από τον πολιτικό και οικονομικό χώρο, καθώς και πολλοί φίλοι, συνεργάτες και υποστηρικτές του Ιδρύματος. Μεταξύ αυτών, ήταν οι: Βασίλης Κέρτσικοφ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Eletson Gas, Ιωάννης Αλέξιος Ζέππος, πρέσβης επί τιμή και Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστας Αποστολίδης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του ΔΣ της Raycap, καθώς ο Χρήστος Βαΐτσης, πτέραρχος Ε.Α. και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ.